Suganuma

Suganuma

Suganuma er en lille landsby beliggende i området kaldet Gokayama i Toyama-præfekturet og er en af de tre landsbyer, der i 1995 blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv grundet de traditionelle bygninger, der befinder sig i byen. De to andre byer er Ainokura, der ligeledes ligger i Toyama-præfekturet, og Ogimachi, der ligger i Gifu-præfekturet.

Gokayama har historisk set ligget meget isoleret, og derfor har man været i stand til at bevare de ældgamle bygninger, hvoraf flere af disse stammer fra 1800-tallet. Suganuma er den mindste af de tre landsbyer, og af de 28 bygninger, der er inkluderet på UNESCOs liste over verdensarv, finder man 9 stråtækte bondehuse, der er kendetegnet ved deres høje og vinklede tage. Dette arkitektoniske udtryk kaldes for gassho-zukuri, og designet skyldes, at husene skulle være i stand til at modstå de massive snemængder, der årligt rammer området, og i dag er det netop sneen, der trækker flest besøgende til, idet dette giver byen en eventyrlig stemning, der er populær blandt både japanere og udlændinge. På grund af sin placering er Suganuma dog ekstra udsat om vinteren, og derfor er de omkringliggende skove ligeledes blevet optaget på UNESCOs liste over verdensarv, hvilket har gjort træfældning i området forbudt, så man på den måde kan holde byen beskyttet fra de årlige snestorme.

De fleste af landsbyens huse fungerer endnu som private hjem, hvor der altså bor almindelige mennesker, og de kan således kun betragtes udvendigt. Andre er derimod offentligt tilgængelige, idet disse fungerer som restauranter eller museer. Der er også mulighed for at beundre hele byen på afstand fra en særlig udkigspost. Med til Suganuma hører desuden Gokayama Gassho no Sato, der befinder sig på den anden side af en tunnel nær selve landsbyen. Dette område består af traditionelle bondehuse, der er blevet flyttet til Suganuma fra andre steder i Gokayama for at sikre deres bevarelse, hvilket vil sige, at de altså ikke historisk set har været en del af byen. I dag fungerer de da heller ikke som boliger, men anvendes i stedet som vandrehjem - primært af skoleklasser, når de er på ekskursion i byen.

Man kan kun komme til Suganuma med bil eller bus. Der går busser flere gange i løbet af dagtimerne fra både Takaoka og Johana, hvor der er togstationer, og Ainokura og Ogimachi er desuden en del af busruten. I weekender og på helligdage kører der flere busser på strækningen. Fra Takaoka er der cirka halvanden times kørsel, mens der fra Johana er 40 minutter.

Total Page Visits: 714 - Today Page Visits: 1