Tomogashima

Tomogashima

Tomogashima er en lille øgruppe bestående af 4 småøer beliggende i strædet mellem øen Avaji og Wakayama-præfekturet. Den største af disse øer kaldes for Okinoshima, men er dog også kendt som Tomogashima alene, da den kan forveksles med en ø af samme navn i Fukuoka-præfekturet. På denne byggede man under Meiji-perioden (1868-1912) et fyrtårn samt et fort af mursten, så man på den måde kunne holde Osaka-bugten beskyttet fra uønskede skibe fra udlandet. Øen var en officiel del af det japanske forsvar og var derfor lukket af for offentligheden helt frem til Anden Verdenskrig. Men efter nederlaget i denne valgte man dog at ophæve forbuddet og gøre Tomogashima offentlig tilgængelig som en nationalpark, da der ikke længere var behov for kystsikring af landet.

Fortet, der i sin tid blev opført på øen, står der stadig den dag i dag, men er nu blot en ruin, der befinder sig i forholdsvis naturlige omgivelser. Fortet består af tre separate sektioner, og eftersom den ene af disse er styrtet sammen efter en eksplosion, så er det ikke tilladt for besøgende at komme helt tæt på denne af sikkerhedsmæssige årsager, mens de resterende bygninger derimod er i god stand, så det derfor er muligt at udforske dem på nært hold og indvendigt - blandt andet er det tilladt for besøgende at vandre rundt i det tilhørende tunnelsystem. Fyrtårnet, der blev opført i 1872, står stadig på øen og er fortsat i brug.

Tomogashima er et populært udflugtssted, da øen både giver et sjældent indblik i Japans fortid og samtidig fungerer som et unikt afbræk fra dagligdagen på fastlandet. For at komme til Tomogashima skal man tage en færge fra havnen i Kada, der ligger 20 minutters gang fra Kada station. I sommerhalvåret går der færger stort set dagligt, mens de i vinterhalvåret kun sejler i weekender og på helligdage. Turen til Tomogashima tager 20 minutter, mens det at vandre øen rundt tager omkring 3 timer.

Total Page Visits: 595 - Today Page Visits: 1