Aoshima

Aoshima

Aoshima er en ø beliggende i det japanske indlandshav og er også kendt som Katteøen grundet de mere end 100 katte, der lever på den blot 0,5 kvadratkilometer store ø. Mange af disse lever sådan set vildt, men er dog tamme, idet øens beboere sørger for at fodre dem via donationer fra fastlandet. På Aoshima bor imidlertid kun en lille håndfuld mennesker bestående af ældre, idet øen har oplevet massiv affolkning siden slutningen på Anden Verdenskrig, hvor der ellers boede hundredvis af mennesker på Aoshima, der fungerede som et lokalt fiskersamfund. 

Katte blev introduceret på Aoshima for at bekæmpe rotter, og de blev oprindeligt fodret med fisk, men da hvervet forsvandt fra øen, begyndte man at fodre dem med almindeligt kattemad. Kattene formerede sig på kryds og på tværs, og med tiden kom der så mange, at man i 2018 begyndte at neutralisere dem for at begrænse antallet af katte og dermed også munde at mætte. Eftersom Aoshimas beskedne befolkning består af ældre mennesker, vil øen nemlig blive indbyggerløs, så snart de sidste er døde, og der vil derfor ikke være nogen til at fodre øens katte.

Den eneste færgeforbindelse til Aoshima er da også tiltænkt øens tilbageværende indbyggere, og der går derfor kun afgange til og fra Aoshima to gange dagligt med forbindelse til Nagahama Havn på Shikoku. Aoshima er dog også blevet en turistattraktion grundet udbredesen af historier om den såkaldte katteø, og i perioder kan afgange til og fra øen derfor være udsolgt, fordi så mange vælger at besøge den.

Total Page Visits: 47 - Today Page Visits: 1