Akita

AkitaAkita-præfekturet ligger i Tohoku-regionen. Præfekturet deler navn med hovedstaden Akita og en hunderace af samme navn, idet man mener, at den stammer fra dette område. I Akita drikkes mere sake end i andre dele af Japan, og præfekturet er blandt andet kendt for at have store områder af uberørt natur - nogle af disse steder er på UNESCOs liste over verdensarv og er lukket af for offentligheden. Historisk set har Akita ligesom resten af Tohoku-regionen været afgrænset for civilisationen, og området var engang befolket af det nu uddøde Emishi-folk, indtil japanerne indtog området. Akita by er mest kendt for sin kanto-festival, hvor folk optræder ved at balancere bambusrør med enorme klaser af papirlanterner. I byen Kakunodate ligger desuden et af Japans mest velbevarede samuraidistrikter, der ikke har ændret sig meget i 400 år. Det er blandt andet muligt at komme til Akita med shinkansen, hvor byen er sidste stop på en linje, der har forbindelse til Tokyo.

Der bor mere end en million indbyggere i Akita-præfekturet, der har en størrelse på 11.600 kvadratkilometer. Nabo-præfekturerne er Aomori, Iwate, Miyagi og Yamagata.

Herunder kan du klikke dig videre til udvalgte steder i Akita-præfekturet. Du kan også scrolle videre til det interaktive kort nederst på siden og klikke på ikonet i venstre hjørne for at se en samlet oversigt over de enkelte seværdigheder og deres placering.

Akita

AKITA

Akita

SHIRAKAMI SANCHI

Akita

YOKOTE

Total Page Visits: 1051 - Today Page Visits: 1