Yamadera

Yamadera

Yamadera betyder bjergtempel og er både et hyppigt anvendt synonym for templet Risshakuji samt navnet på byen i Yamagata-præfekturet, hvor dette befinder sig. Som navnet antyder befinder Yamadera-templet sig på et bjerg kaldet Hoju lige ved siden af Yamadera-by. For at komme frem til templet skal man bestige bjergsiden, hvilket foregår op langs omkring 1000 trappetrin. På turen har man mulighed for at beundre udskæringer i klippevæggen, stenlanterner, Buddha-figurer og naturligvis de høje træer på vejen op ad bjerget, før man ankommer til selve tempelkomplekset, der består af en række bygninger. Mest kendt er nok bygningerne Kaisando og Nokyodo, der befinder sig nær bjergskråningen. Ved siden af disse finder man en udkigspost, hvorfra der er en mageløs udsigt ud over bjergdalen.

Bjergsiden er indrettet således, at der både er trapper og gangarealer så man sikkert kan befærde sig mellem de forskellige bygninger. Den største af disse er templets hovedbygning, der er over 500 år gammel og dermed den ældste, ligesom den desuden indeholder en flamme, der siges at have brændt siden templet blev grundlagt. Dette skete i 860, hvor templet blev anlagt som et undertempel til Enryakuji i Kyoto.

Yamadera er synlig på bjergsiden fra Yamadera station, hvorfra der er cirka 5 minutters gang til bjergfoden. Her skal man købe billet for at komme videre op langs de 1000 trin, hvilket tager en halv times tid.

Total Page Visits: 766 - Today Page Visits: 1