Ainoshima

Ainoshima

Ainoshima (også kendt som Aishima) er en 1,25 kvadratkilometer stor ø beliggende otte kilometer vest fra Kyushu. Øen er en af flere japanske øser, der er kendt som Katteøen, fordi der på Ainoshima lever mange katte, der vandrer løst omkring i byområderne. Ainoshima er nemlig et gammelt fiskersamfund, hvor katte plejede at holde skadedyr væk fra havnene, men med tiden har de formeret sig i en sådan grad, at antallet af katte på øen er det samme som antallet af mennesker, idet man mener, at der på Ainoshima lever godt og vel 250 vilde katte. Disse er ikke desto vant til at omgås mennesker og er således tamme.

For at få kontrol over bestanden af katte er man begyndt a neutralisere dem, og turister bliver desuden opfodret til ikke at fodre kattene, selvom disse kan udvise tegn på underernæring. Mange katte bliver nemlig syge og modtager ikke behandling, fordi de altså ikke har nogen ejere, der kan tage sig af dem, så dette sørger private organisationer for, mens øens beboere giver kattene den nødvendige mængde mad, de har brug for. De fleste katte er opsøgende og kælne, og det er tilladt at interagere med dem, selvom de altså kan bære på sygdomme.

Der er kun en enkelt færgeforbindelse til Ainoshima, hvilket er fra Shingu Havn, hvorfra der er flere afgange dagligt. Turen tager omkring 20 minutter.

Total Page Visits: 28 - Today Page Visits: 1