Tashirojima

Tashirojima

Tashirojima er en ø beliggende i Ishinomaki-bugten i Miyagi-præfekturet og er også kendt som Katteøen grundet de hundredvis af katte, der lever på den 3 kvadratkilometer store ø. Mange af disse lever sådan set vildt, men er dog tamme, idet øens beboere både fodrer og plejer dem. På Tashirojima anses katte nemlig for at være hellige, og derfor ligger her også en lille helligdom dedikeret til en af øens katte, der engang døde i et stenskred, ligesom her også er et campingområde, hvor hytterne er designet med udgangspunkt i katte.

Tashirojima er blot en ud af flere katteøer i Japan, men på trods af sit ry, så er det dog ikke sådan, at Tashirojima er fyldt med katte. Langt de fleste holder til omkring øens havneområder, fordi de bliver fodret med fisk. Kattene er desuden et resultat af ukontrolleret avl gennem mange år, da man i sin tid bragte enkelte eksemplarer til øen for at få bugt med de gnavere, der var en trussel mod silkeproduktionen, der dengang var Tashirojimas primære industri.

Kattene får lov at leve i fred og har formeret sig i en sådan grad, at der i dag er fire gange så mange katte på øen, som der er mennesker. Dette har dog også gjort Tashirojima til en turistmagnet, da de fleste netop kun kommer til øen for at se de mange katte, der findes i forskellige udgaver, men fordi kattene typisk opholder sig samlet kan man også risikere at skulle lede længe, før man overhovedet får nogen at se.

Man kan kun komme til Tashirojima med båd, hvilket tager omkring en time fra Ishinomaki. Havnen ligger dog en halv times gang fra Ishinomaki station. Færgen foretager to stop på Tashirojima og fortsætter videre til naboøen Ajishima. Der er kun én butik på Tashirojima, hvor man desuden opfodres til at tage sit affald med sig, når man forlader øen.

 

Total Page Visits: 861 - Today Page Visits: 1