Miyama

Miyama

Miyama er en lille landsby beliggende i Kyoto-præfekturet, der er kendt for sine cirka 250 traditionelle stråtækte huse, der ligger spredt rundt i byen blandt mere moderne bygninger. Nogle steder ligger de gamle huse dog i klynger, hvilket for eksempel drejer sig om området kendt som Kayabuki no Sato, hvor omkring 40 huse befinder sig. Langt de fleste af de stråtækte bygninger fungerer endnu som private hjem, og det er derfor ikke tilladt at gå ind i dem. Som besøgende kan man derfor kun betragte dem udvendigt fra byens gader, når man befærder sig på disse, men enkelte af Miyamas beboere åbner dog også deres hjem op for rejsende, der på den måde har mulighed for at overnatte i de traditionelle bygninger og således få indblik i deres indretning. Dette kan også lade sig gøre i et par andre bygninger, idet disse har status som museer og således er tilgængelige for offentligheden. Rundt omkring i byen er der også mange rismarker, og hér kan man også opleve beboerne plante ris i traditionelt tøj.

Officielt set eksisterer byen Miyama ikke mere, eftersom denne blev flettet sammen med en række andre landsbyer i området, da de i 2006 blev gjort til byen Nantan.

Der er ingen togstation i nærheden af Miyama. Hiyoshi station ligger 25 kilometer væk, og herfra går der busser til landsbyen. Turen dertil tager lige under en time.

Total Page Visits: 510 - Today Page Visits: 1