Kyoto

KyotoKyoto-præfekturet er en del af Kansai-regionen. Hovedstaden i præfekturet er Kyoto, der fra 794 til 1868 desuden fungerede som Japans hovedstad, indtil Kejserfamilien flyttede til Tokyo. Tokyo er faktisk aldrig blevet gjort til Japans hovedstad ved lov, hvilket i teorien betyder, at man stadig kan betragte Kyoto som hovedstad, men i Japan er denne dog officielt defineret som det sted, hvor Kejseren bor. I Kyoto finder man blandt andet det gamle kejserpalads, og eftersom byen historisk set har været et sæde for buddhismen i Japan, så er her også et utal af templer - mange af disse er nu blevet optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Kyoto blev nemlig ikke udsat for store bombeangreb under Anden Verdenskrig modsat andre dele af Japan, og mange originale bygninger står derfor endnu i storbyen, der som konsekvens ikke har et lige så kompleks togsystem som andre storbyer. Her ligger dog en station med shinkansen-forbindelse til for eksempel Tokyo og Osaka. Nord for Kyoto finder man Amanohashidate, der har status som et af Japans tre smukkeste landskaber.

Kyoto-præfekturet er mere end 4.500 kvadratkilometer stort. Nabo-præfekturerne er Hyogo, Osaka, Nara, Mie, Fukui og Shiga.

Herunder kan du klikke dig videre til udvalgte steder i Kyoto-præfekturet. Du kan også scrolle videre til det interaktive kort nederst på siden og klikke på ikonet i venstre hjørne for at se en samlet oversigt over de enkelte seværdigheder og deres placering.

Kyoto

AMANOHASHIDATE

Kyoto

FUKUCHIYAMA-BORGEN

Kyoto

KYOTO

Kyoto

MIYAMA

Kyoto

SHOJUIN

Kyoto

UJI

 

Total Page Visits: 1100 - Today Page Visits: 1