Lille musvit

Den lille musvit minder meget om den almindelige musvit, og faktisk troede man, at der var tale om en underart, indtil det med tiden er blevet bevist, at den lille musvit er en selvstændig art, der selv består af flere underarter, som lever udbredt i store dele af Asien, hvilket inkluderer hele Japan, hvor der er tale om en ret almindelig fugl, som opholder sig i landet hele året. Den lille musvit lever både i naturen, men også i parker og byer, hvor deres kost består af både insekter, spindlere, frø, frugter og bær. På trods af navnet er der desuden tale om en forholdsvis stor musvit, idet fuglene bliver cirka 15 centimeter i længden med et vingespænd på 22 centimeter, mens vægten er på mellem 11 og 20 gram.

Ligesom med andre musvitter er den lille musvit kendetegnet ved at have en broget fjerdragt bestående af farverne sort, hvid, blå og gul, der glider sammen, så der også er toner af grå, brun og grøn. På hovedet er kinderne hvide, mens der ned langs maven optræder en sort streg, der er mere markant hos hannerne. I modsætning til den almindelige musvit har den lille musvit ikke en gul mave, men derimod en hvid.