Junji Ito Collection

Information

Billeder

Original titel: Itou Junji『Korekushon』


Studie: Studio Deen

År: 2018

Genre: Gys, mysterie, thriller

Antal afsnit: 12 + 2 OVA

Baseret på: Junji Itos mangaer

Junji Ito Collection


Junji Ito Collection


Junji Ito Collection

.

Junji Ito Collection


Junji Ito Collection

.

Junji Ito Collection

.

Junji Ito Collection

.

Junji Ito Collection

Univers

Junji Ito Collection består af flere separate historier, som er baseret på Junji Itos mangaer. Handlingen udspiller sig i en alternativ udgave af virkelighedens Japan, hvor der eksisterer overnaturlige elementer og væsner samt mennesker med specielle egenskaber. 


Karakterdesignet er forholdvis realistisk for de fleste personers vedkommende, men enkelte karakterer adskiller sig fra normen, idet de har et bizart udseende.

Handling

Hvert afsnit består af en eller to historier, hvor der optræder forskellige karakterer samt et oftest overnaturligt element, der har til formål at bryde med realismen for at gøre handlingen uhyggelig.

Min mening

Junji Ito er kendt for sine groteske værker, der oftest er visuelt forstyrrende, så det kan være svært at gengive en tegneserie med stillestående billeder til en animeret serie og opnå samme effekt, hvilket desværre ikke er tilfældet i denne. En tegning har netop den fordel, at man kan standse op og fordybe sig i detaljer, før man bladrer videre til næste side, så de mange chokelementer har ikke rigtig den samme effekt i anime hvor tempoet er bestemt for en som seer.

Serien forsøger ikke desto mindre at spille på de visuelle virkemidler for at skabe en chokeffekt, men i langt de fleste tilfælde har det ikke den store effekt, hvilket nok også skyldes, at Junji Itos karakterdesign er så realistisk, at personerne virker dukkeagtige og følelsesforladte, når de får liv i en tegnefilm. Personligt mener jeg, at hans historier passer bedre til live action, men generelt er hans stil bare så speciel, at den hører hjemme i mangauniverset, hvor hans absurde fortællinger også giver mere mening som de korte historier, de er.

I denne serie lærer man jo ikke nogen karakterer at kende. Kun enkelte går igen, men ellers bliver man kastet ind i en historie, som der lige så stille bygges videre på, før det hele eskalerer i et oftest underligt klimaks, der får fortællingen til at virke mere kreativ end uhyggelig. Der er i hvert fald ikke mange afsnit eller personer, jeg kan huske. Selv efter at have set et afsnit med to dele, glemte jeg som regel, hvad den første del bestod af, fordi jeg ikke følte mig særlig underholdt. Og da slet ikke skræmt. De eneste afsnit, jeg rent faktisk husker, er dem, hvor jeg blev frastødt, fordi de grafisk eller plotmæssigt var ulækre.

Vurdering


Favoritkarakter:
Yui

Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

5/10
Total Page Visits: 19 - Today Page Visits: 1