Cyber City Oedo 808

Original titel: Saibaa Shiti Oedo 808 Type: Miniserie Studie: Madhouse År: 1990 Genre: Sci-fi, action Antal afsnit: 3 Tilgængelig på dansk: Nej Baseret på: Originalt værk
Cuber City Oedo 808 foregår i Japan i år 2808. Der er derfor en meget avanceret teknologi, men herudover er der også personer med overmenneskelige egenskaber. Karakterdesigner er naturtro for de fleste personers vedkommende, mens der er enkelte unaturlige hårfarver og frisurer. Tre livstidsfanger bliver hvervet af det japanske cyberpoliti til at indfange kriminelle, så de på den måde kan optjene point og få nedsat deres straf. De tre udstationeres i fremtidens Tokyo kaldet Oedo, hvor de må sætte livet på spil i håb om en dag at blive frie mænd.
Dette er et af Yoshiaki Kawajiris tidligere værker, og han er som altid kendt for sin realistiske og detaljerige stil, så mange karakterer minder om personer fra hans andre værker. Desværre er det også karakterdesignet, der er denne series største plus, for handlingen er ikke helt så medrivende - mest af alt fordi den er præget en meget gotisk stemning med lidt sløv animation. Men når der så opstår noget action får man heldigvis gode eksempler på flot, klassisk anime. Da der er tale om en miniserie, er det desværre ikke den store fortælling, man som seer får serveret, selvom hvert afsnit ellers varer 45 minutter, men det skyldes også, at der i de tre episoder sættes fokus på hver af de tre hovedpersoner, så det nærmest af tre selvstændige minifilm med universet og personer som bindeled. Det er interessant, at serien er fra 1990, for den minder meget om Ghost in the Shell, som blev udgivet fem år senere, så der er muligvis blevet hentet inspiration fra Cyber City Oedo 808. Generelt virker Ghost in the Shell dog mere troværdig, for når man tænker på, at handlingen udspiller sig i 2808, så det primært bygningerne, der har forandret sig, og der er desuden tendens til en 80'er-agtig stemning, som man også så det i Akira. Men serien er trods alt et eksempel på cyberpunk, hvor det ikke er unormalt, at sci-fi kombineres med stilarterne fra samtiden.
Favoritkarakter: Benten Plot: 8/10 Karakterer: 7/10 Stemmer: 6/10 Animation: 8/10 Stil: 9/10 Overordnet karakter:

7/10

Cyber City Oedo 808

Cyber City Oedo 808

Cyber City Oedo 808

Cyber City Oedo 808

Cyber City Oedo 808

Total Page Visits: 46 - Today Page Visits: 1