Doomed Megalopolis

Information

Billeder

Original titel: Teito Monogatari


Studie: Madhouse

År: 1991-92

Genre: Historisk drama, fantasy

Antal afsnit: 4

Baseret på: Bog

Doomed Megalopolis

.

Doomed Megalopolis

.

Doomed Megalopolis

.

Doomed Megalopolis

.

Doomed Megalopolis


Doomed Megalopolis

.

Doomed Megalopolis

.

Univers

Doomed Megalopolis foregår i virkelighedens Tokyo i begyndelsen af 1900-tallet, hvor der dog eksisterer overnaturlige elementer i form af mennesker med spirituelle egenskaber samt mytiske væsner.

Karakterdesignet varierer, men er gjort nogenlunde realistisk for de fleste personers vedkommende. Dog er der flere personer, der har hår- og øjenfarver i lilla nuancer.

Handling

I begyndelsen af det 20. århundrede forsøger Yasunori Kato at vække Taira no Masakado tilbage fra de døde. Men hans hævngerrige ånd må ikke forstyrres, ellers vil det få katastrofale konsekvenser for Tokyo, hvor hans grav befinder sig.

Min mening

Dette er en såkaldt OVA-serie, hvis fire afsnit blev udgivet enkeltvis i løbet af et år. Det virker derfor mest af alt som fire små kortfilm, men historien er ikke desto mindre sammenhængende, selvom den består af mange forvirrende sceneskift, der ikke rigtig formår at gøre handlingen glidende. Det skyldes dog også, at denne udspiller sig over flere år, hvilket desværre ikke kan ses på karakterernes udvikling.

Serien er baseret på en populær roman, der ligeledes har været udgangspunktet for kultfilmen Tokyo: The Last Megalopolis, og selvom handlingen er så bizar, at den mest passer til anime, så er filmen faktisk bedre produceret, ene og alene fordi kvaliteten er bedre. Der er simpelthen ikke blevet investeret nok i dette projekt, der derfor føles som mange andre OVA-serier fra samme periode.

Med animation har man heldigvis en høj grad af kreativ frihed, som der heldigvis gøres brug af, idet man har lagt vægt på mange uventede og til tider groteske effekter, hvilket trods alt er noget af det, anime gør bedst - og specielt fra netop denne periode. I modsætning til filmen gøres der også mere ud af at skildre incestforholdet mellem bror og søster, hvilket dog er et af de eneste interessante aspekter ved serien, hvor karaktererne ikke rigtig får tilføjet en psykologisk dybde og dermed personligheder.

Kanto-jordskælvet er desværre kun gengivet i et begrænset omfang, og jeg synes generelt ikke, at der er nok fokus på de samfundsmæssige konsekvenser, dette havde. Faktisk er der ikke rigtig gjort noget ud af at skildre de overnaturlige elementers effekt på almindelige mennesker. Vi følger blot kampen mellem det gode og det inde, der udspiller sig mellem et begrænset antal medvirkende.

Vurdering


Favoritkarakter:
Keiko


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

6/10
Total Page Visits: 12 - Today Page Visits: 1