Genocyber

Information

Billeder

Original titel: Jenosaibaa


Studie: Bandai Visual

År: 1994

Genre: Sci-fi, action

Antal afsnit: 5

Baseret på: Manga

Genocyber

.

Genocyber

.

Genocyber

.

Genocyber

.

Genocyber

.

Genocyber

.

Genocyber

Univers

Genocyber foregår i en fremtidsudgave af virkelighedens verden, hvor det gennem videnskaben er lykkedes at skabe et biologisk våben, der optræder som et monster med overnaturlige evner. Herudover er der også andre overnaturlige elementer som cyborgs og spøgelser.

Karakterdesignet er gjort naturtro uden hverken unaturlige frisurer, øjenfarver eller hårfarver.

Handling

De to søstre Diana og Elaine blev skabt under et forskningsforsøg, der havde til formål at give dem begge overmenneskelige egenskaber. Ved at kombinere deres kræfter kan de imidlertid aktivere et væsen kendt som Genocyber, og da dette pludselig slipper løs, bryder ragnarok ud.

Min mening

Genocyber er kendt for at være en af de mest makabre anime, fordi den for det første er baseret på en temmelig grafisk manga, ligesom den er lavet i en tid, hvor anime var kendt for at være hæmningsløst. Desværre skulle der som oftest heller ikke andet end kreativitet til i de gode gamle dage, for historien i Genocyber er generelt temmelig svag, rodet og fyldt med huller.

Det er action og hensynsløs vold, der er i fokus, og hvis det er det, man er ude efter, så er Genocyber da også værd at se, for det er virkelig en brutal serie med mange afskyelige scener, der har gjort serien famøs på internettet - blandt andet via en masse GIF-billeder. Jeg vil foreslå, at man søger efter disse og dermed bedømmer, om man har lyst til at se serien eller ej, for der er virkelig mange blodige øjeblikke, som er animeret på meget realistisk vis.

Hvis det udelukkende er disse, man vælger at se serien for, så vil jeg mene, at man har et problem, men jeg vil samtidig indrømme, at det er nogle ret fascinerende scener, selvom det er lidt foruroligende at tænke på, at nogen faktisk har siddet og animeret dem og gjort dem så virkelighedstro. Denne serie er derfor et glimrende eksempel på, hvordan nogen kan få opfattelsen af, at blodige tegnefilm er skadelige for folks helbred, selvom det ikke er en påstand, jeg personligt er enig i. Jeg tror mere, at denne type tegnefilm er med til at stimulere i forvejen dystre tanker hos folk med en usund tankegang, og at det derfor ikke er tegnefilm, der er problemet. Derfor har jeg som sådan heller intet imod volden i denne serie. Det bliver bare ikke meget andet end vold...

Nogen vil nok kalde Genocyber for dårlig kvalitet, men hvis man husker på, at den er fra 1994, så er stil og animation faktisk på et højt niveau. Det er selve fortællingen, der mangler dybde og generelt en forklaring, der kan give handlingen sammenhæng. Overordnet set minder plottet meget om filmen Species, der blev udgivet året efter, så hvis man havde gjort sig mere umage med at fortælle en sammenhængende og kompleks historie, kunne den nok have været en succes. Men med fem afsnit spænder man ben på sig selv ved at begrænse sig selv.

Vurdering


Favoritkarakter:
Diana


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

5/10
Total Page Visits: 417 - Today Page Visits: 1