Haibane Renmei

Information

Billeder

Original titel: Haibane Renmei


Studie: Radix Ace Entertainment

År: 2002 

Genre: Mysterie, fantasy

Antal afsnit: 13

Baseret på: Manga

Haibane Renmei

.

Haibane Renmei

.

Haibane Renmei

.

Haibane Renmei

.

Haibane Renmei


Haibane Renmei

.

Haibane Renmei

.

Haibane Renmei

.

Univers

Haibane Renmei foregår i en alternativ virkelighed - i noget, der ligner en gammel europæisk by, hvor der eksisterer engleagtige væsner side om side med mennesker. De lader dog ikke til at have nogle specielle evner, men fødes fra pupper og forlader på et tidspunkt den jordiske verden.

Karakterdesignet er gjort naturtro uden brugen af overnaturlige hårfarver og øjenfarver, og mængden af overdrevne ansigtsudtryk er begrænset.

Handling

Pigen Rakka klækker fra en puppe og genfødes som en Haibane i et hjem beboet af disse mystiske væsner, der bærer glorier og har vinger. Ingen ved, hvad en Haibane er, så Rakka kan ikke få svar på de mange spørgsmål, der naturligvis opstår, når hun skal vænne sig til at leve i en verden, hun intet kender til.

Min mening

Denne serie er mere interessant, end den er god, hvilket skyldes, at man skal igennem halvdelen af serien, før der egentlig sker noget spændende, hvilket sker ved, at handlingen går fra at være total idyllisk til at være total dyster. Dette skift sker ret brat, og er virkelig noget af en kontrast, der generelt gør resten af historien deprimerende.


Alt i alt virker serien desværre ufuldkommen, selvom universet ellers virker gennemtænkt, men det skyldes også, at det er så begrænset, at man fodres med den ene ide efter den anden, uden at noget giver mening, fordi man ligesom karaktererne ikke får svar på, hvad det er for en verden, man befinder sig i. Man må blot acceptere denne som en virkelighed uden at et eneste spørgsmål bliver besvaret.

Serien er derfor et godt eksempel på world building, hvor man har fokuseret på at skabe en verden i stedet for at forklare den, men det er alligevel fascinerende, at karaktererne har evnen til at anerkende og tilpasse sig en verden, hvor de ved, at de ikke har hjemme, og desuden føler sig fanget i. Handlingen er således mere symbolsk end den er troværdig.


Karakterregistret er desværre ret svagt. Der er mange personer, der ikke rigtig spiller nogen rolle, og manglen på mening i deres tilværelse gør også, at de og historien mangler dybde. Hen mod slutningen kommer der heldigvis mere drama og dermed også et mere psykologisk perspektiv på den ellers tørre og eventyragtige fortælling, der dog i sidste ende mangler et budskab, man kan forholde sig til.

Vurdering


Favoritkarakter:
Nemu


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

7/10
Total Page Visits: 46 - Today Page Visits: 1