Mieruko-chan

Information

Billeder

Original titel: Mieruko-chan


Studie: Passione

År: 2021

Genre: Gys, komedie, skole

Antal afsnit: 12

Baseret på: Manga

Mieruko-chan

.

Mieruko-chan

.

Mieruko-chan

.

Mieruko-chan

.

Mieruko-chan

.

Mieruko-chan

.

Mieruko-chan

.

Mieruko-chan

.

Mieruko-chan

Univers

Mieruko-chan foregår i virkelighedens Japan, hvor der eksisterer en parallelverden med spirituelle genfærd såsom ånder og guder, som visse mennesker er i stand til at se, selvom de som sådan ikke har indvirking på den fysiske verden.

Karakterdesignet er anatomisk set korrekt, men der er dog gjort brug af både unaturlige øjenfarver og hårfarver, ligesom der er en del overdrevne ansigtstræk.

Handling

Miko er en helt almindelig skolepige, som pludselig bliver i stand til at se eksistensen af spirituelle skabninger, som normale folk ikke kan se. Disse er uhyrlige at se på, men Miko gør alt, hvad hun kan for at ignorere dem og leve, som hun plejer.

Min mening

Dette er egentlig et godt bidrag til gysergenren inden for anime, selvom den sådan set ikke er uhyggelig. Det er nemlig en gyser blandet med komedie, så der sådan set er mere komik end uhygge, hvilket er lidt ærgerligt, for sjældent har jeg set så afskyelige væsner i en gyser. Det er virkelig befriende, at man for en gangs skyld har benyttet sig af kreativitet til at fremstille spøgelser, i stedet for at det bliver det stereotype design, hvor de bare ligner døde mennesker, hvilket jeg aldrig har syntes er særligt skræmmende.

Netop derfor er jeg ked af, at serien mest af alt bliver sjov, men i det mindste har man at gøre med en pige, som ikke er sart, men derimod hårdfør og svær at påvirke. Det er nemlig piger, der udgør hovedpersonerne, så det kunne nemt være blevet en klichéfyldt skrigefest. Desværre seksualiserer man også personerne med komplet unødvendigt fokus på lår og (enorme) bryster. Det er nok for at tiltrække et mandligt publikum, men når man beskæftiger sig med gysergenren, burde dette have været rigeligt.

Der er en gennemgående mystik i serien, hvilket jo egentlig virker naturligt, fordi man ikke kan eller skal forstå det spirituelle, men det ville alligevel have været rart at vide, hvordan Miko uden videre fik sine evner, ligesom man undrer sig over, hvad eller hvem alle de besynderlige skabninger er eller har været. Det er kun ganske få af disse, der rent faktisk bekræftes som værende afdøde mennesker, så det ville have klædt handlingen at udforske konceptet nærmere i stedet for, at Miko bare skal se passivt til det meste af tiden.

Det er åbenlyst, at man har anvendt moderne teknologi til animationen, og for en gangs skyld er der tale om en serie, hvor det er lykkedes godt. Det er på en måde en slags 2½D-effekt, der bliver skabt, når karaktererne bevæger sig og interagerer med hinanden. For nogle af "monstrene" bliver det måske lidt for meget 3D, men detaljer og effekter som røg gør op for dette.

Vurdering


Favoritkarakter:
Miko


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

8/10
Total Page Visits: 168 - Today Page Visits: 1