Moribito: Guardian of the Spirit

Information

Billeder

Original titel: Seirei no Moribito


Studie: Production I.G

År: 2007

Genre: Eventyr, fantasy

Antal afsnit: 26

Baseret på: Bog

Moribito: Guardian of the Spirit

.

Moribito: Guardian of the Spirit

.

Moribito: Guardian of the Spirit

.

Moribito: Guardian of the Spirit

.

Moribito: Guardian of the Spirit

.

Moribito: Guardian of the Spirit

.

Moribito: Guardian of the Spirit

.

Moribito: Guardian of the Spirit

.

Moribito: Guardian of the Spirit

Univers

Moribito: Guardian of the Spirit foregår i en alternativ verden, der minder om det feudale Asien. Der findes dog både lande og dyr, som ikke eksisterer i den virkelige verden, og der optræder desuden et urealistisk aspekt i form af en parallelverden, der kan beskrives som en slags åndeverden, der er forbundet med den fysiske. Hertil kommer en række spirituelle elementer, der tilfører serien et præg af fantasy.

Karakterdesignet varierer, men er generelt set naturtro, men der er enkelte eksempler på unaturlige hårfarver, idet nogle yngre personer har gråligt hår.

Handling

Livvagten Balsa bliver hyret af kejserinden til at tage sig af sin søn prins Chagum, hvis liv er i fare, fordi han bærer på et åndeligt æg. Det viser sig, at dette æg er af afgørende betydning for landets fremtid, men Balsa må vogte både det og Chagum for farer i både den fysiske og åndelige verden, indtil ægget er klar til at blive udklækket.

Min mening

Visuelt set er dette den smukkeste tegnefilmserie, jeg nogensinde har set. Baggrundene er virkelig detaljerige, og der er gjort så meget ud af farver og effekter, at man nogle gange glemmer at fokusere på handlingen, der til at starte med kan virke kompleks, men netop fordi serien er på 26 afsnit, så får man også tid til at vænne sig til universet og forstå det.

Og dette er i sandhed et klasse-eksempel på fantasy med world building som hovedingrediens, hvor fantasien har fået lov at dominere, hvorved man som seer trækkes ind i en helt anden verden, man skal og lærer at acceptere som en anden virkelighed. Man bliver nemlig ikke tvangsfodret med forklaringer - det hele kommer meget naturligt.


Animationen er meget dynamisk. Der er sjældent gjort brug af stillestående animation, og det er tydeligt, at man har lagt en masse arbejde i selv de mindste bevægelser. Særligt kampscenerne er virkelig flotte, men desværre er serien nok mest tiltænkt den yngre målgruppe, for der er et urealistisk fravær af blod og død.

Karaktererne har hver deres personlighed, og sammen skaber de en virkelig god fortælling, der spiller sig over længere tid, så man samtidig kan følge deres udvikling og knytte sig til dem. Der er samtidig blevet leget med kønsroller, så Balsa er den stærke og solitære kvinde, mens mændene omkring hende er følsomme og fysisk svagere end hende. Hun ser dog også lidt feminin ud, og det virker lidt underligt, at hun bruger læbestift.

Eftersom serien er baseret på en længere bogserie, så fungerer slutningen både som en lukning af handlingen, men også som en åbning til mere, men der er dog ikke blevet lavet flere sæsoner end denne, hvilket nok også er en god ting, da handlingen i de efterfølgende bøger ikke virker nær så medrivende som denne.

Vurdering


Favoritkarakter:
Tanda
 

Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

9.5/10
Total Page Visits: 414 - Today Page Visits: 1