Ninja Resurrection

Information

Billeder

Original titel: Makai Tenshou: Jigoku Hen


Studie: Phoenix Entertainment

År: 1998

Genre: Historisk drama, action, samurai, fantasy

Antal afsnit: 2

Baseret på: Manga

Ninja Resurrection

.

Ninja Resurrection

.

Ninja Resurrection

.

Ninja Resurrection

.

Ninja Resurrection

.

Ninja Resurrection

.

Ninja Resurrection

.

Ninja Resurrection

.

Univers

Ninja Resurrection foregår i en alternativ udgave af 1600-tallets Japan, hvor der blandt rigtige mennesker eksisterer folk med overnaturlige evner, ligesom der findes en hinsides verden med guder og dæmoner.

Karakterdesignet er anatomisk set korrekt, men er for nogle personer mere virkelighedstro end for andre. Dog er der ikke gjort brug af unormale øjenfarver og hårfarver, men der er eksempler på vilde frisurer. Der er også tendens til overdrevne ansigtstræk.

Handling

Samuraien Jubei Yagyu tager i 1638 del i Shimabar-oprøret, hvor den kristne Shiro Amakusa forsøger at frelse de kristne japanere. Men dette viser sig at være forgæves, da Tokugawa-shogunatets styrker angriber.

Min mening

Denne "serie" bliver ofte omtalt som en af de dårligeste anime, der er produceret. Det er lidt af en overdrivelse, for den er som sådan ikke dårlig - den er bare ikke god. Generelt skyldes det manglen på sammenhæng i det ret uforståelige og forvirrende plot, hvor der ikke rigtig er nogen overordnet handling. Og så er der også lige det, at der er tale om to afsnit i en serie, der åbenbart skulle have været længere, idet der lægges op til en fortsættelse, som aldrig blev lavet, hvorved man ser to episoder blot for at sidde tilbage med en masse spørgsmål. Mange af dem kunne egentlig være besvaret i de to afsnit, men i stedet for at skabe en historie, fokuserer man på at chokere med nogle af de mest grusomme scener, der nogensinde er set i en anime.

Phoenix Entertainment er da heller ikke kendt for at producere gode historier. Deres styrke er tydeligvis animationen, for selvom Ninja Resurrection er en lavbudget-produktion, så er animationen til tider en film værdig, mens den andre gange er noget mere amatøragtig. Der er eksempelvis en drage lavet af tegl, som er utrolig flot lavet, og en "genfødsel"-scene, der vil sætte sig fast på de fleste folks nethinder.


Ninja Resurrection er fejlagtigt blevet markedsført som en fortsættelse til filmen Ninja Scroll i Vesten, men de to har intet med hinanden at gøre, udover at de begge handler om den virkelige samurai Jubei Yagyu, der er kendt som Jubei Kibagami i Ninja Scroll. Dog er universet og brutaliteten også ret identisk, men der er generelt en hel del mere blod og afhuggede kropsdele i Ninja Resurrection, hvilket også er en af grundene til, at den ikke er god. For det bliver simpelthen for meget splat og for lidt indhold. Ninja Scroll formår derimod at balancere det makabre med handlingen.

Det bør imidlertid påpeges, at der er tale om en såkaldt OVA-serie, hvor afsnittene blev udgivet på bånd og ikke på TV, og denne type serier er som regel kendetegnet ved sin mangel på kvalitet - og særligt når det gælder historien.

Vurdering


Favoritkarakter:
Jubei


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

4/10
Total Page Visits: 141 - Today Page Visits: 1