Planetes

Information

Billeder

Original titel: Puranetesu


Studie: Sunrise

År: 2003-4

Genre: Sci-fi, drama, action, romantik

Antal afsnit: 26

Baseret på: Manga

Planetes

.

Planetes

.

Planetes

.

Planetes

.

Planetes

.

Planetes

.

Planetes

.

Planetes

.

Planetes

Univers

Planetes udspiller sig i fremtiden eller en alternativ version af denne, da der eksisterer lande, som i nutiden ikke er til. Der er også en del højteknologisk udstyr, men brugen af dette bliver på ingen måde urealistisk, da man har holdt sig til korrekt videnskab.

Karakterdesignet er for de fleste personers tilfælde gjort realistisk, men der optræder dog bizarre hårfarver, og nu og da er der også eksempler på overdrevne ansigtsudtryk.

Handling

I år 2075 er menneskeheden begyndt at befolke rummet og udforske dette, hvilket blandt andet medfører rumskrald, som der er behov for at rydde op. Pigen Ai Tanabe bliver ansat i afdelingen, der har til opgave at opsamle rumskrald, og hun bliver dermed en del af et alsidigt team, hvor man må kæmpe med både stigmatisering og lave budgetter. Ai begynder dog at indse, hvor vigtigt det er, at holde rummet rent, og så lærer hun samtidig, hvordan det er at leve i rummet.

Min mening

Denne anime er et must for alle astronautfans, for den giver et meget realistisk bud på, hvordan fremtiden kommer til at se ud, og ikke mindst hvordan det ville være, hvis mennesker slog sig ned i rummet - både på rumstationer og i byer på månen. Og hvor er det befriende med en fremtidsserie, der ikke drukner i robotter og laserkanoner. Der er derimod tale om virkelig gennemtænkte elementer, hvor man har taget udgangspunkt i nuværende teknologi og opdateret denne, så den på ingen måde virker uvirkelig. Samtidig er der gjort meget ud af detaljer - for eksempel kan folk gribe fat i håndtag med deres hænder og fødder, når de er i vægtløs tilstand.

Netop den vægtløse tilstand betyder, at man har kunnet spare på animationen, der generelt set er flydende, og så er der nogle virkelig flotte og fordybende indslag fra det ydre rum, der leder tankerne hen til Rumrejsen år 2001. Serien byder på et bredt karakterregister (nogle personer er lidt irriterende og nærmest uudholdelige), og i hvert afsnit bliver man præsenteret for nye udfordringer eller måder for individer at leve på i rummet. Man har sågar taget højde for tyngdekraften på månen, der resulterer i højere mennesker, når de vokser op på denne. Og der er endda også plads til at udforske konceptet rum-terror.

Seriens længde gør det muligt for personerne at foretage en jævn og tydelig udvikling, da handlingen udspiller sig over mere end et år. Selvom størstedelen af handlingen foregår i rummet, så får man dog nogle gange indsigt i, hvordan livet på Jorden ser ud. Den er præcis som i nutiden præget af konflikter og klasseforskelle, hvorved der også opstår lidt kritik af, at vi som mennesker tænker på at sprede os videre til andre planeter, før vi har fået styr på vores egen.  

Vurdering


Favoritkarakter:
Edel


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

8/10
Total Page Visits: 489 - Today Page Visits: 1