Speed Grapher

Information

Billeder

Original titel: SPEED GRAPHER


Studie: Gonzo

År: 2005-06

Genre: Thriller, mysterie

Antal afsnit: 24

Baseret på: Originalt værk

Speed Grapher

.

Speed Grapher

.

Speed Grapher

.

Speed Grapher

.

Speed Grapher

.

Speed Grapher

.

Speed Grapher

.

Speed Grapher

.

Univers

Speed Grapher foregår i en alternativ udgave af virkelighedens verden, hvor der eksisterer mutationer, som kan give mennesker overnaturlige egenskaber.

Karakterdesignet er generelt kendetegnet ved at være naturtro, men der er dog enkelte eksempler på unaturlige hårfarver.

Handling

Den tidligere krigsfotograf Tatsumi Saiga finder ud af, at der eksisterer et hemmeligt selskab i Japans elitære miljø, hvilket han beslutter sig for at undersøge nærmere. Efter en hellig ceremoni undergår han dog en mutation, så hans kamera omdannes til et våben.

Min mening

Speed Grapher er et godt eksempel på, at anime ikke er for alle mennesker, for langt de fleste vil nok betragte denne serie som værende "fucked up". Og jeg er sådan set også en af dem, for selvom jeg har set en hel del anime og sjældent bliver forarget eller forstyrret, så får denne serie mig alligevel til at ryste på hovedet over, hvor grænsesøgende den er. For mig bryder den ingen grænser, men det er, som om man hele tiden er besat af at lege med dem.

Man kan jo starte med det bizarre udgangspunkt ved, at hovedkarakteren Saiga danner et emotionelt forhold til en 15-årig pige, der er mere end halvt så ung som ham selv. Det er den slags moralske grænser, som anime blandt andet er kendt for at lege med, men alt i alt er denne serie fyldt med alt for meget sex. Mænd er kort sagt blevet reduceret til pengegriske, magtgale liderbukse, mens kvinder udstilles som sexobjekter. Selv den ellers så maskuline pilotikvinde, Ginza, er overseksualiseret med sin latterlige uniform og abnorme bryster. 

Egentlig er det jo en grund til denne klichéagtige portrættering af folk, fordi serien blandt andet viser, hvordan mennesker er drevet af begær, og hvordan dette ødelægger folk og samfund, men det er gengivet på en lidt besynderlig måde med en temmelig dramatisk og til tider fjollet handling. Om ikke andet har man i det mindste investeret i at lave 24 afsnit, så man har kunnet fortælle en komplet og sammenhængende historie.

Animationen er til tider lidt for Digimon-agtig, hvilket ikke just passer til genren, og nu og da falder kvaliteten tilbage i 90'erne. Men stemmerne passer utroligt godt til hver karakter, hvilket dog også skyldes, at disse er lidt stereotype i deres design og personlighed, så de derfor også har fået en oplagt stemme. 

Vurdering


Favoritkarakter:
Saiga
 

Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

6/10
Total Page Visits: 95 - Today Page Visits: 1