Amon: The Apocalypse of Devilman

Information

Billeder

Original titel: AMON Debiruman Mokushiroku


Studie: Studio Live

Instruktør: Kenichi Takeshita

År: 2000

Genre: Fantasy, action

Spilletid: 45 minutter

Baseret på: Manga

Amon: The Apocalypse of Devilman

.

Amon: The Apocalypse of Devilman

.

Amon: The Apocalypse of Devilman

.

Amon: The Apocalypse of Devilman

.

Amon: The Apocalypse of Devilman

.

Amon: The Apocalypse of Devilman

.

Amon: The Apocalypse of Devilman

Univers

Amon: The Apocalypse of Devilman kan ses som en uofficiel efterfølger til de to film Devilman: The Birth og Devilman: The Demon Bird, da handlingen foregår efter disse to i samme univers. Dog er det ikke samme studie, der står bag denne film. Filmen foregår i virkelighedens verden, hvor der dog eksisterer dæmoner, som blandt andet kan besætte mennesker, så de kan få overnaturlige kræfter.


Karakterdesignet er anatomisk set realistisk, ligesom der heller ikke er anvendt unaturlige hårfarver eller øjenfarver. Folk er generelt kendetegnet ved at have store øjne og spidse næser.

Handling

Da menneskeheden får kendskab til eksistensen af dæmoner, bryder ragnarok løs, og det kommer blandt andet til at gå ud over Akira, da verden finder ud af, at han er besat af dæmonen Amon og derfor kan blive til Devilman.

Min mening

Selvom denne film officielt set ikke har noget at gøre med Devilman: The Birth og efterfølgeren Devilman: The Demon Bird, så vil jeg dog foreslå, at man ser de to film først, hvis man i forvejen ikke har kendskab til Devilman, for skaberne af denne film har åbenbart taget udgangspunkt i, at folk allerede kender til Devilman, eftersom man som seer kastes ind i universitet uden nogen som helst form for introduktion til det.

Vælger man at se filmen som en enkeltstående film, kan det derfor skabe forvirring, idet man ikke har nogen anelse om, hvad der foregår. Det har man desuden ikke i forvejen, fordi handlingen udspiller sig nogle år senere end de to andre film, hvor der er sket en hel del med Akira såvel som verdenen. Det er denne følelse af uforståenhed, der gør filmen svær at nyde ... og så er der også lige graden af vold, der er temmelig brutal, så det nok skal få nogen til at tabe kæben undervejs. Mest af alt, fordi de voldelige scener opstår så spontant.

Som altid er jeg dog imponeret over designet på dæmonerne, men igen drukner handlingen i lutter kampscener uden egentlig at fortælle nogen dybere historie. Men det er trods alt også en film på sølle 45 minutter, så der har heller ikke rigtig været plads til den store fortælling. Det er tydeligvis bare et værk tiltænkt fans af Devilman-franchiset.

Vurdering


Favoritkarakter:
Akira


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

5/10
Total Page Visits: 402 - Today Page Visits: 1