Arriettys hemmelige verden

Information

Billeder

Original titel: Kariguashi no Arietti


Studie: Studio Ghibli

Instruktør: Hiromasa Yonebayashi

År: 2010

Genre: Drama, fantasy

Spilletid: 95 minutter

Baseret på: Bog

Arriettys hemmelige verden

.

Arriettys hemmelige verden

.

Arriettys hemmelige verden

.

Arriettys hemmelige verden

.

Arriettys hemmelige verden

.

Arriettys hemmelige verden

.

Arriettys hemmelige verden

.

Arriettys hemmelige verden

.

Arriettys hemmelige verden

Univers

Arriettys hemmelige verden foregår i virkelighedens Japan, men side om side med det menneskelige samfund eksisterer dog miniatureudgaver af mennesker kaldet Lånere. Herudover er der ingen andre unaturlige aspekter ved filmen

Karakterdesignet er anatomisk korrekt, men er for nogle karakterers vedkommende mere naturtro end hos andre. Der er også tendens til overdrevne ansigtsudtryk. Dog er der hverken unaturlige frisurer, hårfarver eller øjenfarver.

Handling

Sho har et dårligt hjerte og skal derfor opereres. For at kunne slappe af før sin operation tager han hjem til sin mors barndomshjem, hvor en lånerfamilie holder til. En regel er dog, at de ikke må blive set af mennesker, så da Sho får øje på dem, bliver de nødt til at flytte.

Min mening

Dette er en sød og hyggelig film, som hele familien kan se. Det er en typisk Ghibli-film med den karakteristiske stil hvad angår persondesign og baggrunde. Jeg er ellers ikke meget for Ghibli-film baseret på udenlandske værker, men Arriettys hemmelige verden fungerer faktisk, fordi den formår at kombinere virkelighed med fantasy og skabe den eventyrlige stemning, som studiet netop er kendt for.

Dog er dramaet holdt på et meget simpelt plan, så det er ikke fordi, der bliver fortalt den store historie - det er bare en god fortælling. De største konflikter finder sted på det følsesmæssige plan, og særligt slutningen er virkelig sørgelig. Generelt er det en vemodig film, men der er dog også nogle komiske indslag, heriblandt en scene med en krage, der for en stund gør filmen lidt for tegnefilmsagtig.

Det mest fascinerende er faktisk at følge det menneskelige samfund fra et miniature-perspektiv, og der kunne jeg godt have tænkt mig, at der var blevet gjort mere ud af at vise Lånernes brug af menneskeskabte genstande, som vi blandt andet kender det fra Pyrus. Lånerne har mange remedier som passer til deres størrelse, og det ville være federe, hvis de var mere genkendelige, så man kunne se, hvad de var lavet af. Når der eksempelvis er frimærker, der fungerer som vægmalerier og en insektvinge, der fungerer som pen, så er det bare små detaljer, der skaber et unikt univers. 

Vurdering


Favoritkarakter:
Arrietty


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

8/10
Total Page Visits: 605 - Today Page Visits: 1