Black Magic M-66

Information

Billeder

Original titel: Burakku Majikku


Studie: AIC

Instruktør: Hiroyuki Kitakubo

År: 1987

Genre: Sci-fi, action

Spilletid: 48 minutter

Baseret på: Manga

Black Magic M-66

.

Black Magic M-66

.

Black Magic M-66

.

Black Magic M-66

.

Black Magic M-66

.

Black Magic M-66

.

Black Magic M-66

.

Black Magic M-66

.

Univers

Black Magic M-66 foregår i en teknologisk avanceret fremtid, hvor der findes robotter og flyvemaskiner, der er i stand til at manøvrere uden brug af propeller eller jetmotorer. Der er ellers ingen overnaturlige elementer foruden det højteknologiske aspekt.

Karakterdesignet er anatomisk set korrekt foruden unaturligt store øjne, mens der dog ikke er gjort brug af unaturlige hårfarver eller øjenfarver - undtagen for karakteren Sybel, hvis hår nu og da antager en blålig nuance. Der er også mange eksempler på overdrevne ansigtstræk.

Handling

Da to militærandroider undslipper de officielle myndigheder går jagten ind på at få dem tilbage, før de når at gøre skade på uskyldige. Androiderne er dog designet til at gå i krig, så det bliver noget af en kamp for selv soldater at standse dem, og da den ene med tiden ender op i storbyen, må der tages drastiske metoder i brug, for kun med brugen af våben er man i stand til at nedlægge et andet våben.

Min mening

Denne film blev udgivet et par år efter Terminator, men mangaen er skrevet før udgivelsen af Terminator. Alligevel er lighederne mellem de to film mange. Da der er tale om en såkaldt OVA (Original Video Animation), så er Black Magic M-66 meget kort og derfor ikke fyldt med så meget handling eller fortælling. Størstedelen af filmen er faktisk bare actionscener, hvor man på visuel vis forsøger at skildre kreativiteten fra skaberen Masamune Shirow, der nok er mest kendt for at være manden bag Ghost in the Shell.

Når man forholder sig til, at denne film er fra 1987, så er der da også tale om mange fascinerende effekter, og både vold og ødelæggelser er på ingen måde tegnefilmsagtige. Desværre er det også en tid, hvor animationen ikke var så flydende og detaljeret, som den er i dag, men med brug af de remedier, man havde til rådighed, så er filmen skam godkendt.

Det er de svage karakterdesign og manglen på den større fortælling, der trækker filmen ned. Havde den været dobbelt så lang, så ville det have været muligt at etablere et forhold til de medvirkende, men det ender i stedet med at blive en hurtig smøre med action og drama, hvor der mangler en decideret fortælling, som gør filmen værd at se igen.

Vurdering


Favoritkarakter:
Sybel


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

6/10
Total Page Visits: 442 - Today Page Visits: 1