Fireworks

Information

Billeder

Original titel: Uchiage Hanabi, Shita kara Miru ka? Yoko kara Miru ka?


Studie: Shaft

Instruktør: Akiyuki Shinbo

År: 2017

Genre: Romantik, skole, sci-fi, drama

Spilletid: 90 minutter

Baseret på: Film

Fireworks

.

Fireworks

.

Fireworks

.

Fireworks

.

Fireworks

.

Fireworks

.

Fireworks

.

Fireworks

.

Fireworks

.

Univers

Fireworks foregår i den virkelige verden, men med overnaturlige elementer i form af en glaskugle, der kan skrue tiden tilbage for den der ønsker det. Samtidig er der en del fantasiindslag og scener, hvor realismen bliver brudt.

Karakterdesignet er for de fleste karakterer realistisk, men der er dog enkelte eksempler på unaturlige hårfarver.

Handling

Da pigen Nazuna skal flytte skole, beslutter hun sig for at løbe hjemmefra, men hun bliver dog fanget af sin mor for øjnene af hendes klassekammerat Norimichi, der opdager, at han er i stand til at ændre på fortiden med brug af en glaskugle, som Nazuna har fundet.

Min mening

Hvis bare denne her film havde været lige så god, som den er flot, for så var der tale om et mesterværk, men desværre er den visuelt forførende, mens fortællingen mangler både dybde og et klart budskab. Til sidst bliver det nogenlunde klart, at den prøver at fortælle, hvordan vi kan træffe små valg, der kan ændre på vores tilværelse, men det bliver gengivet på en lidt underlig måde med brug af science fiction elementer, der aldrig rigtig bliver forklaret.

Så der er jo sådan set tale om et godt gammeldags eventyr, som sagtens kunne være blevet fortalt på kortere tid. Alt i alt er filmen bare alt for aparte. Selv den rigtige titel er bizar, da det er "Fireworks, Should We See It from the Side or the Bottom?". En historie som Alice i Eventyrland er trods alt underholdende, fordi det skøre får lov at tage over, men i denne film bliver brudt med logikken, uden der rigtig er en mening med det.

At der bliver brugt halvanden time er fuldkommen unødvendigt, for meget af tiden går med at fokusere på baggrunde og effekter, som da er flotte nok, men der er ikke nogen mening med det, så det bliver bare malplaceret. Karakteren Nazuna er nok en af de mystiske og mest ubegribelige personer, jeg har set, for hun optræder så meget, men alligevel kender man hende ikke. De valg, hun tager, de ting, hun siger, og de udtryk, hun laver. Hun er simpelthen en gåde, som man ikke ved, om man skal elske eller hade. Hun bryder desuden ud i spontan sang midt i filmen, så man pludselig får associationer til Disney.

Jeg ved godt, at man har prøvet at gøre filmen romantisk, men det skaber altså bare et stereotypt billede at skildre drenge som nogen, der kun går efter pigers udseende og ellers er fuldkommen ligeglade med deres forskruede personlighed. Men det er vel ikke meget anderledes end den klichéagtige opfattelse af, at piger er tiltrukket af mystiske og farlige mænd, der i mange eventyr er monstre.


Vurdering


Favoritkarakter:
Norimichi


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

5/10
Total Page Visits: 499 - Today Page Visits: 1