Legenden om Jordhavet

Information

Billeder

Original titel: Gedo Senki


Studie: Studio Ghibli

Instruktør: Goro Miyazaki

År: 2006

Genre: Fantasy, eventyr

Spilletid: 115 minutter

Baseret på: Novellesamling

Legenden om Jordhavet

.

Legenden om Jordhavet

.

Legenden om Jordhavet

.

Legenden om Jordhavet

.

Legenden om Jordhavet

.

Legenden om Jordhavet

.

Legenden om Jordhavet

.

Legenden om Jordhavet

.

Legenden om Jordhavet

Univers

Legenden om Jordhavet foregår i en fiktiv middelalderlig verden, hvor der eksisterer overnaturlige væsner og magiske evner. Der er derfor mange urealistiske elementer i filmen. 

Karakterdesignet varierer, men er for de fleste personers vedkommende gjort naturtro uden brugen af unaturlige frisurer, hårfarver eller øjenfarver, men der er dog eksempler på overdrevne ansigtstræk.

Handling

Da Prins Arren vælger at slå sin far ihjel, flygter han fra sin tilværelse på paladset og møder med tiden en troldmand, der præsenterer ham for en verden af magi og mytiske skabninger, hvilket sætter Arren i situationer, hvor han lærer både sig selv og livet at kende.

Min mening

Jeg er ellers ikke meget til middelalder-hypen, men denne film er faktisk god. Nok mest fordi den er fra Studio Ghibli, hvor animationen passer til genren. Selvom handlingen er spækket med dramatiske indslag, så er fortællingen dog alligevel lidt langtrukken (det er trods alt en film på næsten to timer), så er man ikke engageret i historien, så vil man nok kede sig. Om ikke andet kan man lade sig betage af de interessante evner og væsner, som pynter på plottet.

Dog er universet så langt fra at være realistisk, at man som seer skal fokusere for at kunne forholde sig til det, fordi man ikke får alt skåret ud i pap. Det kan af og til skabe lidt forvirring - særligt klimakset vil mange nok betragte som et såkaldt WTF-moment. Men sådan er det jo med world building, og det uforudsigelige ved dette er også det, som tiltaler mange.

På trods af de stærke farver er det desuden en meget gotisk film med sure teenagere og dystre scener, så selvom det er en eventyrfilm, så er det en deprimerende en af slagsen. Dog er dens overordnede morale, at man skal værdsætte livet, så der er trods alt en snert af lys i mørket.

Jeg har ofte svært ved anime, som er baseret på Vestlige værker, fordi jeg synes, at Vestlige tanker og fortællinger ikke harmonerer med anime-stilen, medmindre man samtidig tilpasser denne, og derfor synes jeg heller ikke, at filmen er så succesfuld som originale film fra Studio Ghibli. Den bliver da også sjældent nævnt, når folk opremser film fra studiet, selvom det ellers er Hayao Miyazakis søn, der er instruktøren.

Vurdering


Favoritkarakter:
Arren


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

7/10
Total Page Visits: 580 - Today Page Visits: 1