Midori

Information

Billeder

Original titel: Chika Gentou Gekiga: Shoujo Tsubaki


Studie: -

Instruktør: Hiroshi Harada

År: 1992

Genre: Historisk drama

Spilletid: 47 minutter

Baseret på: Manga

Midori

.

Midori

.

Midori

.

Midori

.

Midori

.

Midori

.

Midori

.

Univers

Midori udspiller sig i Japan i første halvdel af 1900-tallet, hvor der som sådan ikke er nogle overnaturlige elementer - kun i form af illusioner.

Karakterdesignet er kendetegnet ved at være realistisk uden brugen af unaturlige frisurer, hårfarver eller øjenfarver.

Handling

Da pigen Midori bliver forældreløs, ender hun med at slutte sig til et cirkus, hvor hun imidlertid må gennemleve et helvede i sin evige søgning efter at blive lykkelig.

Min mening

For at slå det fast med det samme: Dette er en virkelig dårlig film i ringe kvalitet, MEN der er faktisk tale om en selvstændig produktion, som instruktøren Hiroshi Harada egenhændigt har stået bag, idet han ikke kunne få noget selskab til at producere filmen. I 5 år arbejdede han derfor på den og var stort set alene med projektet, hvilket er forklaringen på, at det netop ligner en amatørproduktion.

Der er simpelthen så meget galt med animationen - munde, der ikke bevæger sig, stillestående billeder, forkerte proportioner og manglende billeder under bevægelser. Visuelt er det kort sagt et stort rod, men respekt til Harada for at investere så meget i at producere noget, som ingen andre gad hjælpe ham med, for Midori er faktisk kendt for at være en af de mest chokerende anime-film, hvilket skyldes dens grafiske indhold, der dog mest består af nøgenhed og noget så sjældent som ucensurerede kønsdele.

Filmen blev banlyst på verdensplan under sin udgivelse, fordi man i 1992 stadig mente, at tegnefilm var tiltænkt børn, men der findes dog mange andre anime-film såvel som serier, der er langt mere stødende. Alt i alt synes jeg, at man kun skal bruge tid på at se denne film, hvis man interesserer sig for anime og mangler noget at se, for det er ikke just en tiltalende film, men den har alligevel en særlig plads i anime-genren.

Vurdering


Favoritkarakter:
Midori


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

2/10
Total Page Visits: 203 - Today Page Visits: 1