Nitaboh

Information

Billeder

Original titel: Nitabou - Tsugaru Shamisengaibun


Studie: WAO! World

Instruktør: Akio Nishizawa

År: 2004

Genre: Historisk drama

Spilletid: 100 minutter

Baseret på: Shamisen-spilleren Nitabohs liv

Nitaboh

.

Nitaboh

.

Nitaboh

.

Nitaboh

.

Nitaboh

.

Nitaboh

.

Nitaboh

.

Univers

Nitaboh foregår i virkelighedens Japan - nærmere bestemt i 1800-tallets Aomori-præfektur, hvor der hverken eksisterer overnaturlige fænomener eller væsner.

Karakterdesignet er gjort naturtro uden brugen af unaturlige frisurer, hårfarver eller øjenfarver.

Handling

I denne film følger man den unge mand Nitaboh, der efter at være blevet blind lærer at spille på shamisen, hvilket fører til, at han udvikler spilleteknikken kendt som Tsugaru-stilen.

Min mening

Dette er en virkelig flot film. Der er flere gange, hvor baggrunde og animation slår både Hayao Miyazaki og Makoto Shinkai. Til at begynde med undrede jeg mig derfor over, hvorfor jeg aldrig havde hørt om den, indtil jeg begyndte at se den, og det gik op for mig, at det handlingsmæssigt er en film, der er svær at gøre populær, idet den simpelthen er målrettet et så snævert publikum, at der næppe er mange, der bliver revet med af fortællingen.

Men det enorme arbejde, der tydeligvis er lagt i produktionen, redder det hele, og det er faktisk en lærerig film, selvom det halter med fortælleteknikken. Jeg bryder mig desværre ikke om shamisen, så for mig er det ikke en interessant film på det musikalske område. Baggrundsmusikken er dog god, men den virker ikke rigtig forenet med handlingen, for der er mange gange, hvor musik og scener ikke harmonerer.

Det er de fænomenale baggrunde og den realistiske stil, der gør denne film mindeværdi, hvor historie og karakterer er ret uforglemmelige. Mest af alt minder det om en undervisningsfilm, man ville se i skolen, frem for en underholdningsfilm, man ville se i biografen. Men se den bør man, hvis man interesserer sig for traditionel japansk musik eller bare japansk historie.

Vurdering


Favoritkarakter:
Nitaboh


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

7/10
Total Page Visits: 98 - Today Page Visits: 1