Pom Poko

Information

Billeder

Original titel: Heisei Tanuki Gassen Ponpoko


Studie: Studio Ghibli

Instruktør: Isao Takahata

År: 1994

Genre: Komedie, myter

Spilletid: 119 minutter

Baseret på: Japanske myter om tanukier

Pom Poko

.

Pom Poko

.

Pom Poko

.

Pom Poko

.

Pom Poko

.

Pom Poko

.

Pom Poko

.

Pom Poko

.

Univers

Pom Poko foregår i samtidens Japan, hvor man imidlertid følger en flok tanukier, der lever og taler som mennesker. De besidder ydermere overnaturlige egenskaber såsom evnen til at ændre form.

Persondesignet er gjort naturtro for menneskers vedkommende, hvilket sådan set også gælder tanukiernes design, når de besidder deres rigtige form. Ofte har de dog en menneskeagtig form, der er meget tegnefilmsagtig.

Handling

Udbredelsen af det menneskelige samfund truer tanukierne i Japan, der derfor beslutter sig for at stå sammen og benytte sig af deres overnaturlige evner til at skræmme menneskerne i lokalområdet på flugt.  

Min mening

Denne film er simpelthen så japansk, at selvom man ellers har beskæftiget sig med Japan i årevis, så virker den stadig bizar og delvis uforståelig. Det er dog sjovt at se den med store mellemrum, for jo mere man lærer om Japan, desto mere noterer og forstår man de små indslag i filmen.

Jeg tror dog, at man simpelthen skal være japaner for fuldt ud at kunne forholde sig til handlingen, men ikke desto mindre er der tale om en underholdende film - dog med typisk tegnefilmshumor i børnehøjde. Det skal dog nævnes, at man i Japan karikerer tanukier med store testikler, og i Pom Poko spiller tanukiernes punge også en helt særlig rolle. Så må man selv vælge, om det er noget, der forarger eller underholder.

I forhold til andre Studio Ghibli-film, så er denne meget svær at nyde, fordi den er så overgearet og usammenhængende, ligesom det mest af alt minder om en dokumentar. Der er så meget ved den japanske kultur, som er en essentiel del af handlingen, at den heller ikke er særlig international-venlig. Bare det at tanukierne kan tale og forvandle sig til alt muligt er jo mystisk nok i sig selv, så for at forstå dette kræver det, at man har kendskab til tanukiers rolle i japansk mytologi.

Vurdering


Favoritkarakter:
Shokichi


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

6/10
Total Page Visits: 540 - Today Page Visits: 1