Sword for Truth

Information

Billeder

Original titel: Shuranosuke Zanmaken-shi kama mon no otoko


Studie: Production Reed

Instruktør: Osamu Dezaki

År: 1990

Genre: Historisk drama, samurai, romantik, erotik, fantasy

Spilletid: 49 minutter

Baseret på: Originalt værk

Sword for Truth

.

Sword for Truth

.

Sword for Truth

.

Sword for Truth

.

Sword for Truth

.

Sword for Truth

.

Sword for Truth

.

Univers

Sword for Truth foregår i 1600-tallets Japan, hvor der eksisterer mennesker med overnaturlige egenskaber såsom overdrevet styrke og atletiske evner. Der er også et eksempel på en tiger, der er større end en almindelig tiger.

Persondesignet er anatomisk korrekt, men nogle karakterer er mere naturtro end andre, som derimod har lidt bizarre træk. Der er dog hverken gjort brug af unaturlige frisurer, hårfarver eller øjenfarver.

Handling

Den herreløse samurai Sakaki viser sit værd, da han dræber en glubsk tiger, og han bliver herefter hvervet til at redde en ung kvinde, som er blevet kidnappet. Han må dermed sætte sit eget liv på spil for at redde hendes, idet han støder på trusler i alle tænkelige afskygninger.

Min mening

Jeg værdsætter, at man under produktionen af denne film var overbevist om, at man kunne skabe et episk mesterværk, men desværre lykkedes det bare ikke. Ideen var god, men kvaliteten er simpelthen bare for dårlig. Og det gælder på stort set alle områder lige fra den usammenhængende historie til den alt for svingende animation. 

Filmen Ninja Scroll blev udgivet tre år senere og er nærmest en velpoleret udgave af Sword for Truth, og det er da også tydeligt, at man har ladet sig inspirere af koncept og univers. Dermed viste Ninja Scroll også, hvor god denne film kunne have været, hvis man havde investeret mere i den. Desværre havde man åbenlyst ikke midlerne eller de rette folk.

Jeg forstår egentlig godt, at Osamu Dezaki ikke ønskede at blive angivet som instruktør, for det er virkelig et makværk, når det kommer til selve fortællemetoden. Der er alt for mange spontane sceneskift, der ikke naturligt glider over i hinanden. Der er unødvendige sexscener og en malplaceret fortæller, samt en afslutning, som lægger op til en fortsættelse, som aldrig blev lavet.

Der er mange brutale scener, som dog også er nedtonet, idet man ikke har gjort så meget ud af at animere blod. Så kan man spørge sig selv, hvorfor de scener skulle laves, for det er det brutale, der er filmens trækplaster sammen med det alsidige udvalg af folk med overnaturlige evner - endnu et aspekt, man tog til sig i Ninja Scroll, så at filmen har formået at få indflydelse senere hen er trods alt positivt. Det er bare irriterende, at man ikke fik den til at fungere.

Vurdering


Favoritkarakter:
Tigeren


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

4/10
Total Page Visits: 106 - Today Page Visits: 1