The Anthem of the Heart

Information

Billeder

Original titel: Kokoro ga Sakebitagatterunda


Studie: A-1 Pictures

Instruktør: Tatsuyuki Nagai

År: 2015

Genre: Romantik, drama, skole


Spilletid: 120 minutter

Baseret på: Originalt værk

The Anthem of the Heart

.

The Anthem of the Heart

.

The Anthem of the Heart

.

The Anthem of the Heart

.

The Anthem of the Heart

.

The Anthem of the Heart

.

The Anthem of the Heart

.

The Anthem of the Heart

.

Univers

The Anthem of the Heart foregår i virkelighedens Japan uden nogen overnaturlige elementer - kun i form af fantasi-indslag, der optræder som en integreret del af virkeligheden.


Karakterdesignet er gjort realistisk uden brug af hverken unaturlige frisurer, hårfarver eller øjenfarver.

Handling

Jun er en lille pige, som elsker at snakke, indtil hun en dag opdager, at hendes far har en affære. Dette får Juns forældre til at gå fra hinanden, og den før så snakkesaglige pige vælger at lægge bånd på sin tunge af frygt for at såre andre.

Min mening

Selve budskabet i denne film er egentlig godt og værd at forholde sig til, og det er sådan set også skildret på ret forståelig vis. Problemet er bare, at man forsøger at fortælle to historier - en symbolsk og en virkelig, og det går langt hen ad vejen godt, indtil omkring slutningen, hvor der opstår noget unødvendigt drama, der kører handlingen af sporet.

Filmen igennem lægges der op til et klimaks, som så bliver spoleret, og selvom der bliver rettet op på det med et melankolsk twist, så er det stadig lidt af en skuffelse, da det trods alt er en to timer lang film, hvor man som seer forventer at få noget ud af al den tid, som man har fulgt karaktererne. Hvad der så sker efter filmen, kan man kun gisne om, fordi den efterlader en med et utal af spørgsmål.

Generelt er det dog forståeligt, at der opstår en del kaos, fordi filmen beskæftiger sig med menneskelige følelser, som er noget utilregneligt stads, der ikke kan kontrolleres, og det er jo blot et af budskaberne. Desværre er karaktererne også meget japanske, netop fordi de har svært ved at tale om følelser og ikke tør sige deres mening, så som en vesterlænding kan personernes facader godt virke irriterende og gøre dem en anelse falske - hvilket de endda selv er klar over. Så filmen er jo også en kritik af japanerne selv.

Vurdering


Favoritkarakter:
Jun


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

8/10
Total Page Visits: 183 - Today Page Visits: 1