The Cat Returns

Information

Billeder

Original titel: Neko no Ongaeshi


Studie: Studio Ghibli

Instruktør: Hiroyuki Morita

År: 2002

Genre: Skole, fantasy, komedie

Spilletid: 75 minutter

Baseret på: Manga

The Cat Returns

.

The Cat Returns

.

The Cat Returns

.

The Cat Returns

.

The Cat Returns

.

The Cat Returns

.

The Cat Returns

.

The Cat Returns

.

The Cat Returns

Univers

The Cat Returns foregår i virkelighedens verden, men der eksisterer dog en parallelverden, hvor katte lever som mennesker. De kan derfor også tale og gå på to ben. Mennesker har dog ingen specielle evner, men ved at opholde sig i kattekongeriget, forvandles man til en kat.

Persondesignet er anatomisk korrekt, og der er hverken unaturlige frisurer, hårfarver eller øjenfarver. Dog er der tendens til overdrevne ansigtstræk, og kattene i kattekongeriget er generelt meget tegnefilmsagtige i forhold til kattene i den virkelige verden.

Handling

Pigen Haru lever en helt almindelig tilværelse, indtil hun en dag redder en kat fra at blive kørt over. Det viser sig at være kronprinsen i et skjult kattekongerige, og dette ender derfor med at stå i gæld til Haru.

Min mening

Denne film kaldes for en efterfølger til Hjertes Hvisken, som blev udgivet i 1995. Dog er de to film langt fra hinanden, for selvom de godt nok begge handler om en udviklingsrejse, så har de kun det tilfælles, at der i begge film optræder den samme kat og kattestatue - som i denne film er blevet levende, mens katte er blevet menneskelliggjorte og lever i deres eget kattekongerige.

The Cat Returns er således et eksempel på, hvordan Studio Ghibli begyndte at blive mere barnligt efter årtusindeskiftet, og dette bærer stil og animation desværre også præg af, da dette heller ikke minder om Hjertets Hvisken. Generelt ligner det slet ikke en Studio Ghibli-film - snarere en forgænger til Mirai eller Napping Princess. Studio Ghibli er dog kendt for sine eventyrlige universer, men i denne film eksisterer der et parallelt kattekongerige, hvilket bare er lidt for fjollet. Man trækker tydeligvis på europæiske eventyr kombineret med kattemyter fra japanske legender, men at inddrage kattene fra en tidligere film giver ingen mening.

Det giver heller ikke mening, at Haru tilsyneladende er den eneste, der kan begribe eksistensen af de menneskeliggjorte katte, som rent faktisk lader til at eksistere på samme måde som åndeverdenen i Chihiro og Heksene, selvom man er overbevist om, at der må være tale om fantasiforestillinger a la Totoro. Men det er åbenbart ikke tilfældet, og således bliver det bare for barnligt efter min smag, kattene er også karikaturer og alt for komiske til, at det bliver andet end en komedie, der minder om noget fra Disney. Dog er filmen så spækket med kreativitet, at den nemt får Vestlige børnefilm til at blegne med sin fantasiverden.

Desværre er sandheden jo også, at filmen nærmest blev produceret ud af nød, og derfor har man ikke lagt lige så meget sjæl og hjerte i den som med andre produktioner. Oprindeligt blev filmen nemlig lavet som en kortfilm tiltænkt en forlystelsespark. Men da de droppede projektet, valgte Studio Ghibli i stedet at lave en spillefilm baseret på en manga.

Vurdering


Favoritkarakter:
Haru


Plot: 


Karakterer:


Stemmer:


Animation:


Stil:


Overordnet karakter:

6/10
Total Page Visits: 142 - Today Page Visits: 1