13 Assassins 1963

Information

Billeder

Original titel: Juusannin no Shikaku

Instruktør: Eiichi Kudo

År: 1963

Genre: Historisk drama, samurai, action

Spilletid: 125 minutter

13 Assassins 1963

.

13 Assassins 1963

.

13 Assassins 1963

.

13 Assassins 1963

.

13 Assassins 1963

.

13 Assassins 1963

.

13 Assassins 1963

.

13 Assassins 1963

Handling

I 1844 tyraniserer shogunens bror, Matsudaira Naritsugu, uskyldige mennesker i et sådant omfang, at det til sidst bliver for meget for daimyoen Doi Toshitsura, som beslutter sig for at likvidere Matsudaira. Til det hverver han 12 andre mænd, der vælger at ofre alt for at befri Japan fra Matsudaira.

Min mening

Dette er en klassisk samuraifilm, der tager udgangspunkt i konceptet "sammen er man stærkest" lidt a la De Syv Samuraier. Her har man bare en næsten dobbelt så stor gruppe, som er ude på at dræbe en enkelt mand grundet splittede motiver som moral og hævn. Der går dog lang tid, før der som sådan sker noget i filmen, for størstedelen af handlingen går med at lægge op til det endelige slag, som trods alt også er et episk et af slagsen.


Kampscenerne er desværre åbenlyst indøvede med meget teatralske dødsfald, og skuespillet er som sådan også påvirket af overdramatiseret scenekunst. Der er dog tale om en troværdig samuraifilm, som på meget autentisk vis skildrer det feudale Japan og livsstilen i fortiden, hvilket moderne film sjældent er ret gode til. Kvinder er skubbet i baggrunden som de statister i dagligdagen, de nu engang var, og tomheden og stilheden er dominerende i de enorme kulisser, der virkelig er betagende med genial scenografi nu og da.

Det er virkelig ærgerligt, at filmen ikke er i farver, for den må have været betagende at se med de flotte kostumer og lokationer. Det er tydeligt, at der er anvendt projektører for at oplyse de fleste scener, hvilket er en skam, og karakterregistret er også en anelse svagt, fordi man ikke rigtig lærer personerne at kende indvendigt, idet man på meget japansk vis betragter folk udefra og må analysere sig frem til, hvad og hvem de er baseret på opførsel. På den måde er det også lidt svært at holde styr på, hvem der er hvem - især når folk begynder at dø iført det samme tøj.

Vurdering


Favoritkarakter:
Shinrokuro


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

7/10
Total Page Visits: 168 - Today Page Visits: 1