20th Century Boys 2: The Last Hope

Information

Billeder

Original titel: 20 Seikiki Shounen: Dainishou Saigo no Kibou

Instruktør: Yukihiko Tsutsumi

År: 2009

Genre: Mysterie, action, sci-fi

Spilletid: 139 minutter

20th Century Boys 2: The Last Hope


20th Century Boys 2: The Last Hope


20th Century Boys 2: The Last Hope


20th Century Boys 2: The Last Hope


20th Century Boys 2: The Last Hope


20th Century Boys 2: The Last Hope


20th Century Boys 2: The Last Hope


20th Century Boys 2: The Last Hope


Handling

I år 2015 har Tomodachi overtaget den politiske kontrol over Japan, mens Kenji Endo ikke er blevet set siden det blodige nytår i 2000. Hans niece Kanna forsøger dog at modgå den ukendte diktator med hjælp fra nogle af de personer, der kendte ham som barn.

Min mening

Dette er anden film i en trilogi, som er baseret på en manga ved navn 20th Century Boys, og selvom det altså er en efterfølger, der er produceret kort efter den forrige film i rækken, så sker der handlingsmæssigt et spring på 15 år. Der er således sket en hel masse imellem de to film, hvilket man som seer ikke bliver sat ind i, men det er alligevel interessant, at der foretages et så enormt hop i tiden, da det jo er det samme univers, man befinder sig i, og de samme karakterer man følger.

Hermed får man at se resultatet af begivenhederne fra første film, mens man dog selv må regne ud, hvordan samfundet har udviklet sig i den retning. Da filmen blev produceret i 2009, lå 2015 jo ude i fremtiden, men man har aldrig forsøgt at gengive en virkelig fremtid, men derimod en alternativ udgave, så der er visse elementer, der virker ret sci-fi, men det holder i det mindste, for det tiltrækkende ved denne serie er, hvordan den formår at være overdrevet og alligevel holde sig på jorden.

Der er mange nye karakterer, der bliver introduceret i denne film, så man får endnu flere at forholde sig til, og selvom de store spørgsmål ikke rigtig bliver besvaret, ligesom der heller ikke er så meget action, så bliver der alligevel bygget videre på handlingen med essentielle informationer, ligesom der er mange episke øjeblikke med en absurd mængde statister og overbevisende effekter. Alt i alt en vellykket toer, der lægger op til finalen på en total absurd fortælling.

Det er virkelig interessant, hvordan man fører paralleller til virkelige begivenheder, og hvordan hele verden indarbejdes i historien, selvom det er Japan, der er dens fokus. På den måde kan man i sandhed se, hvordan mennesker er forbundet, og hvordan handlinger kan påvirke et globalt samfund, ligesom små hændelser i fortiden kan være med til at forme fremtiden. Et virkelig interessant koncept, der altid er værd at udforske.

Vurdering


Favoritkarakter:
Kanna


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

8/10
Total Page Visits: 53 - Today Page Visits: 1