Apartment 1303

Information

Billeder

Original titel: 1303 Goshitsu

Instruktør: Ataru Oikawa

År: 2007

Genre: Gys, myserie

Spilletid: 94 minutter

Apartment 1303

.

Apartment 1303

.

Apartment 1303

.

Apartment 1303

.

Apartment 1303

.

Apartment 1303

Handling

Da Marikos søster begår selvmord, finder hun ud af, at der er flere kvinder, der har valgt at tage livet af sig selv i den samme lejlighed. Det viser sig, at det hele begyndte med en kvinde, der myrdede sin egen mor, og at hun tilsyneladende aldrig forlod lejligheden.

Min mening

Dette er en klassisk J-horror film med de typiske elementer i form af et pigespøgelse, masser af sort hår og en uforståelig slutning. Det meste af filmen bliver brugt på at løse mysteriet om, hvorfor kvinder vælger at begå selvmord i den samme lejlighed, så uhyggen er generelt meget fraværende.

Det er mystikken, der længe dominerer, indtil det hele eskalerer i et overnaturligt kaos, og kun ind i mellem får man serveret små gys, der dog ikke er så skræmmende som der lægges op til. Det fede ved japanske gyserfilm er, at der ikke er nogen logik bag det hele, så man ved aldrig, hvad der kommer til at ske, eller hvorfor det sker. I denne film skaber det dog lidt mere forvirring, og først til sidst får man svar på alle spørgsmål - og så alligevel ikke.

Skuespillet er faktisk godt, men selve plottet er lidt for svagt til, at de medvirkende kan løfte handlingen, og overordnet set har man jo set de fleste gyserelementer i så mange andre japanske gyserfilm, at denne ikke ligefrem bidrager med noget nyt og mindeværdigt.

Vurdering


Favoritkarakter:
Yukiyo


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

6/10
Total Page Visits: 318 - Today Page Visits: 2