Creepy

Information

Billeder

Original titel: Kuriipii: Itsuwari no Rinjin

Instruktør: Kiyoshi Kurosawa

År: 2016

Genre: Krimi, thriller, mysterie

Spilletid: 130 minutter

Creepy

.

Creepy

.

Creepy

.

Creepy

.

Creepy

.

Creepy

.

Creepy

.

Handling

Efter at være blevet såret i en gidselsituation ender politimanden Koichi med at blive lektor på et universitet. Han kan dog ikke slippe sit tag i sit tidligere fag og vælger i sin fritid at efterforske en uopklaret sag om en familie, der har været forsvundet i seks år. Sideløbende oplever hans hjemmegående kone problemer med deres nye nabo, efter de er flyttet ind i et nyt hus sammen med deres hund.

Min mening

Creepy er en af de film, hvor der bliver spurgt "hvem, hvad, hvorfor", og på sand krimi-manér, så er det en enkelt mand, der vælger at påtage sig ansvaret med opklaringen af et kompleks og bizart mysterie med en skurk, hvis evner består i at kunne manipulere rundt med folk. På den måde minder Creepy faktisk om et af Kurosawas tidligere værker - nemlig Cure fra 1997, men det er vist meget almindeligt af ham at eksperimentere med et tema i en film for senere at udgive en finpudset version.

Filmen lever op til sin titel, for den er på mange måder "creepy" - både hvad angår karakterer, stemning og kulisser, og det er nu engang befriende, at man uden for gysergenren kan vise, hvor skræmmende virkeligheden nu engang kan være grundet menneskers utilregnelige psyke. Og man behøver ikke engang andet end at blive præsenteret for Teruyuki Kagawas karakter for at vide, at han er en mistænkelig type, for han spiller rollen godt, så jeg i hvert fald ikke vil have ham som nabo.

Dermed er filmen dog også lidt kliché-agtig med den stereotype portrættering af karakterer. Og selve handlingen giver mest af alt en lyst til at stille spørgsmålstegn ved det japanske politis kompetencer. Når filmen er slut sidder man desuden tilbage med en masse spørgsmål, fordi der simpelthen er så mange løse ender, der aldrig rigtig bliver flettet på plads, selvom der er over to timer til rådighed. 

Vurdering


Favoritkarakter:
Koichi


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

6/10
Total Page Visits: 357 - Today Page Visits: 1