ERASED (Film)

Information

Billeder

Original titel: Boku dake ga inai machi

Instruktør: Yuchiro Hirakawa

År: 2016

Genre: Drama, mysterie, krimi, skole

Spilletid: 120 minutter

ERASED (Film)

.

ERASED (Film)

.

ERASED (Film)

.

ERASED (Film)

.

ERASED (Film)

.

ERASED (Film)

.

ERASED (Film)

Handling

Satoru på 29 lever en almindelig tilværelse med en stilling som pizzabud og en fritidsbeskæftigelse som manga-tegner. Satoru er dog ikke helt normal, for han har evnen til uden videre at blive sendt et par minutter tilbage i tiden og genleve øjeblikket, hvis nogen er i fare, og han har dermed mulighed for at frelse dem.

Min mening

Denne film er baseret på en manga, som ligeledes er blevet lavet til en anime-serie og en live action serie, og ud af samtlige udgaver af ERASED, synes jeg, at filmversionen er den dårligste. Det skyldes mest, at man har været nødt til at koge handlingen gevaldigt ned, så mange vigtige scener og hændelser er blevet udeladt, ligesom slutningen er en noget abrupt en af slagsen, samtidig med at den er temmelig alternativ i forhold til originalmaterialet.

Rent ud sagt stinker slutningen, hvis man sammenligner filmen med de andre udgaver, og i denne er det også kun Satoru, der får lov at stråle igennem, mens alle andre karakterer fungerer som biroller, hvilket er ærgerligt, da de er med til at bære historien. Jeg foretrækker helt klart ERASED i serieformat, fordi det er en kompleks fortælling, der kræver fordybelse, så filmen bliver et lidt overfladisk og fremskyndet forsøg på at skabe en komplet historie.

Hvis man udelukkende forholder sig til filmen alene er den dog værd at se, og der er også gjort meget ud af kvaliteten, mens skuespillet til tider halter en smule. Generelt fungerer det hele nogenlunde frem til slutningen, hvor det hele bliver kastet på gulvet i et forsøg på at gøre filmen uforudsigelig. Men desværre ødelægger det bare historien fra den fortælling, man har taget udgangspunkt i.

Vurdering


Favoritkarakter:
Sachiko


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

7/10
Total Page Visits: 215 - Today Page Visits: 1