Go

Information

Billeder

Original titel: GO

Instruktør: Isao Yukisada

År: 2001

Genre: Drama, komedie

Spilletid: 122 minutter

Go

.

Go

.

Go

.

Go

.

Go

.

Go

.

Go

Handling

Teenageren Sugihara er tredje generation af nordkoreanske flygtninge, men selvom han både taler japansk og bor i Japan, så oplever han endnu samfundets foragt. Det betyder, at han ofte kommer i problemer og i klammeri med loven, hvilket hans voldelige far ikke finder sig i, da han helst ser, at hans søn tilpasser sig det japanske samfund, præcis som hans forældre har forsøgt at gøre.

Min mening

Go er en barsk film med en del humoristiske undertoner, der gør den knap så brutal, som den i virkeligheden er. Der er tale om en virkelighedstro skildring af, hvordan det er at tilhøre en minoritet i Japan, og filmen er derfor både en gengivelse og en kritik af det japanske samfund, hvor man traditionelt ser ned på udefrakommende - også selvom de har indordnet sig.

Særligt det koreanske mindretal har oplevet social udstødelse, hvilket denne film sætter fokus på, når man netop ser, hvordan det er at leve i Japan som koreaner. Det er interessant at betragte den modstand folk møder i Japan, bare fordi de stammer fra et andet land og ikke er fuldblodsjapanere, men det er samtidig interessant at se, hvordan koreanerne selv kæmper for at blive accepteret i et land, der ser ned på dem.

På den måde afspejler filmen jo den universelle problematik forbundet med indvandring, for overalt i verden er der folk, som rejser til nye kulturer og indordner sig, men fordi de ikke nedstammer fra disse kulturer, så har de svært ved at blive accepteret i dem, og den modstand fører ofte til, at de føler sig som fremmede og derfor begynder at opføre sig som fremmede, og dermed opstår den onde cyklus, hvor der er problemer med indvandrere, hvilket skaber hadet mod indvandrere, hvilket paradoksalt nok er en af grundene til problemerne.

Vurdering


Favoritkarakter:
Hideyoshi


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

7/10
Total Page Visits: 368 - Today Page Visits: 1