Godzilla Raids Again

Information

Billeder

Original titel: Gojira no gyakushuu 

Instruktør: Motoyoshi Oda

År: 1955

Genre: Kaiju, katastrofe

Spilletid: 81 minutter

Godzilla Raids Again


Godzilla Raids Again


Godzilla Raids Again


Godzilla Raids Again


Godzilla Raids Again


Godzilla Raids Again


Godzilla Raids Again

Handling

Et år efter Godzilla hærgede Tokyo dukker en ny en af slagsen op - denne gang med en rival i skikkelse af Anguirus. De to store monstre sætter kursen mod Japan, og denne gang er det Osaka, der bliver gjort til en katastrofescene, da de begynder at kæmpe mod hinanden i det menneskelige samfund.

Min mening

Dette er efterfølgeren til den første Godzilla-film og den sidste i sort-hvid. Og gudskelov for det, for det er virkelig svært at nyde effekterne med de mørke farver, som dominerer billedkvaliteten. Der er tydeligvis lagt meget arbejde i kostumerne og modellerne, så det er synd, at de nærmest drukner i skygge. Filmens klimaks er desuden det eneste, der sådan set er værd at se - nemlig kampen mellem Godzilla og Angurius, og særligt ødelæggelsen af Osaka-borgen er højdepunktet, som mange nok kun ser filmen for.

Herudover er der nemlig ikke meget handling, og slutningen virker temmelig spontan efter en periode, hvor man har fulgt de til dels ligegyldige menneskeroller. Generelt ser man jo kaiju-film for monstrenes skyld, så jeg er ikke fan af, at mennesker fylder for meget. Da der er tale om en ny Godzilla, så har den også et andet design end den første Godzilla, og det er desværre en anelse komisk, så den ikke rigtig virker skræmmende, og dens brøl er også lidt anderledes. Angurius' brøl er dog godt lavet, og det er lidt sjovt at se kampene imellem de to og tænke på, at det er voksne mænd i kostumer, for de gør det faktisk godt.

De to kaijuer og deres kamp er jo også et eksplicit symbol på, hvordan krig mellem to parter kan føre til ødelægger (inklusiv destruktionen af historiske steder), så denne film sender jo faktisk et relevant signal præcis som den første film, selvom man begyndte at gøre kaiju-film til et franchise. 

Vurdering


Favoritkarakter:
Anguirus


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

5/10
Total Page Visits: 253 - Today Page Visits: 1