Hara-Kiri: Death of a Samurai

Information

Billeder

Original titel: Ichimei

Instruktør: Takashi Miike


År: 2011

Genre: Historisk drama, samurai

Spilletid: 126 minutter

Hara-Kiri: Death of a Samurai

.

Hara-Kiri: Death of a Samurai


Hara-Kiri: Death of a Samurai

.

Hara-Kiri: Death of a Samurai

.

Hara-Kiri: Death of a Samurai


Hara-Kiri: Death of a Samurai

.

Hara-Kiri: Death of a Samurai

Handling

En herreløs samurai ankommer til en daimyos residens i Edo med en begæring om at begå rituelt selvmord på hans grund. Men dette er underligt nok det andet tilfælde inden for kort tid, og det bliver med tiden afsløret, at de to samuraier har en relation til hinanden.

Min mening

Dette er et moderne remake af filmen Harakiri fra 1962, og handlingen er stort set identisk. Det samme gælder karaktererne, og skuespillernes måde at spille dem på. Der er kun ganske få nye scener, men generelt er det, som om man har taget en gammel film og sagt "Hvordan kan vi gøre den pænere, end den allerede var", for når det kommer til stykket, er det bare den samme film i farver.

Eftersom den originale film var god, så er denne film det naturligvis også, selvom man har gjort den mere melankolsk og til dels overspillet, ligesom der er blevet tilføjet enkelte twists i handlingen, der desværre også gør slutningen mere overdrevet, end den i forvejen var.

Har man allerede set Harakiri, er der generelt ikke mange overraskelser, for det er alt i alt en opdateret udgave med bedre effekter og flottere kulisser. Efter min mening er det dog en af de film, der slet ikke havde behøvet en genindspilning, men netop fordi man er så tro mod historien er det en succesfuld en af slagsen.

Mange af de originale virkemidler bliver genbrugt såsom manglen på baggrundsmusik, nærbilleder af de medvirkendes ansigtsudtryk og et æstetis fokus på det visuelle, så der er mange betagende scener, selvom disse til tider er tragiske. Man formår også at bevare det oprindelige budskab, der endda er gjort mere åbenlyst, så der denne gang ikke kan være tvivl om, hvad historien prøver at fortælle.


Vurdering

Favoritkarakter: Motome


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

8/10
Total Page Visits: 27 - Today Page Visits: 1