Invasion of Astro-Monster

Information

Billeder

Original titel: Kaijuu Danisensou

Instruktør: Ishiro Honda

År: 1965

Genre: Kaiju, katastrofe, sci-fi

Spilletid: 94 minutter

Invasion of Astro-Monster


Invasion of Astro-Monster


Invasion of Astro-Monster


Invasion of Astro-Monster


Invasion of Astro-Monster


Invasion of Astro-Monster


Invasion of Astro-Monster

Handling

På en rejse i rummet opdager et japansk rumfartøj en helt ny planet, der får navnet Planet X. Denne er dog beboet af menneskelignende rumvæsner, der har søgt ned under jorden, fordi Gidorah har indtaget planeten. For at bekæmpe Gidorah foreslår beboerne fra Planet X, at de henter både Godzilla og Rodan fra Jorden.

Min mening

Dette er den sjette Godzilla-film i rækken, selvom Godzilla er blevet skubbet i baggrunden til fordel for rumvæsner. Rumvæsner var jo et af de helt store filmtemaer i 1950'erne og 1960'erne, så det var bare et spørgsmål om tid, før der kom en kaiju-film med et rumtema. Og desværre er det kun med til at spolere genren, fordi rum-aspektet fuldkommen overtager handlingen, så kaijuerne ender med at blive biroller.

Det er det samme stereotype "rumvæsner invaderer Jorden"-plot som man har set utallige gange før - også i samme periode som filmen er fra. Ydermere rider man med på datidens trend med at rumvæsner var menneskelignende skabninger med højteknologisk udstyr i flyvende tallerkener og totalt minimalistisk levevis samt upraktisk påklædning. Det er kort sagt kliché med kliché på.

Det er kun de sidste 20 minutter af filmen, der som sådan er værd at se, fordi man her får det, man forventer i en kaiju-film: monstre, der skaber ravage. Og i denne film er modelbygningerne og ødelæggelserne faktisk ret gode, så det er en skam, at man skal vente så længe for at se dem, hvorpå filmen ender rimelig brat. Der er også en episk kamp mellem Godzilla, Rodan og Gidorah midtvejs i filmen, der dog har en lidt komisk afslutning, hvor Godzilla udfører en temmelig underholdende dans, så den bliver mere kær end skræmmende.

Menneskerne fylder som altid alt for meget, og i denne film har man endda en amerikansk skuespiller med en japansk stemmelægger, hvilket man kun kan stille spørgsmålstegn ved. Efterfølgerne til den oprindelige Godzilla-film har alt i alt det gennemgående problem, at de er fyldt med for mange ideer, som tilsammen ikke fungerer.

Vurdering


Favoritkarakter:
Godzilla


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

2/10
Total Page Visits: 105 - Today Page Visits: 1