Lone Wolf and Cub 2: Baby Cart at the River Styx

Original titel: Kozure Ookami: Sanzu no kawa no ubaguruma Instruktør: Kenji Misumu År: 1972 Genre: Historisk drama, samurai Spilletid: 85 minutter
I denne anden film af en serie på seks følger man samuraien Ogami Itto, der ernærer sig som lejemorder, efter han og sønnen Daigoro er draget ud på et hævntogt rettet mod Yagyu-klanen, som hele tiden er på jagt efter de to. Dette betyder, at Itto konstant skal være på vagt, eftersom faren lurer overalt. Selv kvinder bliver nu noget, som han skal tage sig i agt for.
Der er ofte debat om, hvilke efterfølgere der er bedre end originalen, og jeg vil mene, at denne film er et godt eksempel, hvor toeren har mere at byde på end etteren. Mens den første film gav en forhistorie i realistiske rammer, så er denne film noget mere fiktiv i sin fortælling, idet den primært beskæftiger sig med ninjaer og deres mytiske talenter. Åbningssekvensen i sig selv gør, at man bliver hængende, for der er igen gjort brug af smarte effekter og massevis af falsk blod til at gøre hele filmen til et makabert eventyr. Kampscenerne er endnu engang medrivende, og så får kvinder pludselig en større og vigtigere rolle, hvilket også er med til at give den dybde, og så er det rart at se, hvordan sønnen Daigoro nu også bliver gjort til en hovedperson. Kulisser og scener er endnu en gang udsøgte, men ligesom med den første film så falder denne på lyden, da der visse steder mangler skrig, støn eller bare lidt dramatisk baggrundsmusik. Det virker lidt tørt, når folk bliver hugget ned i lutter stilhed. Skuespillet er noget bedre i denne, men bliver nu og da en anelse teateragtigt.
Favoritkarakter: Daigoro Plot: 8/10 Karakterer: 8/10 Skuespil: 7/10 Afslutning: 8/10 Det visuelle: 7/10 Overordnet karakter:

8/10

Lone Wolf and Cub 2: Baby Cart at the River Styx

Lone Wolf and Cub 2: Baby Cart at the River Styx

Lone Wolf and Cub 2: Baby Cart at the River Styx

Lone Wolf and Cub 2: Baby Cart at the River Styx

Total Page Visits: 380 - Today Page Visits: 1