Mothra

Information

Billeder

Original titel: Mosura

Instruktør: Ishiro Honda

År: 1961

Genre: Kaiju, katastrofe, sci-fi

Spilletid: 101 minutter

Mothra


Mothra


Mothra


Mothra


Mothra


Mothra


Mothra


Mothra

Handling

Under en ekspedition til Infant Island finder man frem til to små feer, som den rolisikanske Clark Nelson vælger at bringe med til Japan. Men kort tid efter vågner kæmpelarven Mothra, hvorpå den begiver sig mod Japan for at befri de to feer.

Min mening

Denne film fortæller oprindelsen om kæmpemøllet Mothra, så hvis man vil forstå dets rolle i Godzilla-universet, er man desværre nødt til at se denne film. Og jeg siger desværre, fordi det generelt ikke er en særlig god film.

Fra denne film bliver Godzilla-universet også mere fantasy, fordi det viser sig, at man slet ikke befinder sig i den virkelige verden, men derimod en alternativ virkelighed med ikke-eksisterende lande og steder, hvorved det betagende ved Godzilla forsvinder - nemlig den ubegrundede frygt for, at et monster kommer og smadrer vores verden. Men det er jo så slet ikke vores verden, man befinder sig i, så det er heller ikke helt så sjovt at se et monster smadre bygninger, som slet ikke eksisterer.

Selve konceptet med feer er for fjollet, og det er tydeligt, at man bare har valgt at misbruge The Peanuts popularitet fra samtiden ved at indarbejde lidt fuldkommen unødvendige musical-elementer i en kaiju-film. Alt i alt fylder Mothra utroligt lidt, og der går en halv time, før den overhovedet introduceres. Ødelæggelserne er heller ikke så omfattende, men scenen med Tokyo Tower er trods alt ikonisk.

Det er så også noget af det eneste, man husker fra filmen, hvor effekterne desværre ikke er særlig overbevisende - mest af alt fordi man kan se, når der er anvendt modelbiler, modeltanks og sågar figurer af mennesker. Skuespillet er desuden temmelig tvivlsomt, så det åbenlyst er en B-film. 

Vurdering


Favoritkarakter:
Mothra


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

3/10
Total Page Visits: 132 - Today Page Visits: 1