Asako I & II

Information

Billeder

Original titel: Netemo Sametemo

Instruktør: Ryusuke Hamaguchi

År: 2018

Genre: Drama, romantik

Spilletid: 119 minutter

Asako I & II

.

Asako I & II

.

Asako I & II

.

Asako I & II

.

Asako I & II

.

Asako I & II

.

Asako I & II

.

Asako I & II

Handling

Asako forelsker sig i en mand, der pludselig vælger at forlade hende, men senere møder hun imidlertid en anden mand, der ligner ham på en prik. De to begynder et forhold sammen, men minderne om hendes første kærlighed bliver ved med at spøge.

Min mening

Dette er en virkelig provokerende film på det følelsesmæssige stadie, for der sker absolut intet af det, man som seer er vant til, når man ser en film - og slet ikke et kærlighedsdrama. Der er ingen stor fortælling, der er ingen dynamik i handlingen, og slutningen er mere ærgerlig end den er lykkelig. Der er rent ud sagt tale om et realistisk drama, hvor man ikke ved, hvad man skal forvente, fordi fortællingen er så autentisk, at den grænser til det kedelige.

Når man passerer 1,5 time-mærket, hvor de fleste film ville slutte, så har denne endnu ikke leveret et decideret klimaks, og når dette endelig kommer, bliver man taget på sengen og ryster på hovedet af forargelse, og det bliver man ved med resten af filmen, fordi man pludselig håber, at manden og kvinden IKKE får hinanden til sidst, da det ville være det bedste for alle parter.

Der er ganske vist tale om en romantisk film, men det er en meget moderne version af romantik, hvor klassisk kærlighed er blevet afskaffet til fordel for fascination og gensidig afhængighed. Generelt set er det en meget japansk film med forvirrende fortælleteknik og et karakterregister, man aldrig rigtig får knyttet sig til. Hovedpersonen er i mine øjne en meget indholdsløs og egoistisk kvinde, og det er faktisk befriende at se en japansk film, der viser, at søde piger også kan være selviske tosser, der handler ud over logikkens grænser, således at en mand kan blive fremstillet som et offer og skildre, at hjertekvaler er noget, der kan ramme begge køn, og at mænd ikke er immune over for at blive emotionelt såret.

Normalt bliver mænd gjort til skurke, der tænker med pikken, men her bliver en kvinde gjort til skurken, fordi hun tænker med hjertet, hvilket ender med at smadre alt for hende selv og andre. Den slags gør en vred, men nok mest af alt fordi, det er en virkelighedstro gengivelse af mennesker og vores sande følelser, og dem er man ikke vant til at blive konfronteret med i film.

Det er dog fascinerende, at en film på to timer kan have så mange huller i plottet, og jeg er egentlig ikke overrasket over at den er baseret på en bog, fordi den netop minder om forskudte kapitler, der forsøger at fortælle en samlet historie. Der er så mange besynderlige og abrupte handlingsændringer, der bare ikke giver mening.

Vurdering


Favoritkarakter:
Ryohei


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

5/10
Total Page Visits: 378 - Today Page Visits: 2