Spiral

Original titel: Rasen Instruktør: George Iida År: 1998 Genre: Gys, mysterie Spilletid: 98 minutter
Rasen følger begivenhederne umiddelbart efter The Ring, hvor gåden om Sadako bliver løst, da lægen Ando slår sig sammen med Ryuji Takayamas assistent.
Sikke en forfærdelig film. Der er sådan set ikke andet at sige, end at jeg vil råde folk til ikke at spilde tid med at se den. Alt det, som The Ring gjorde og kunne bliver fuldkommen ødelagt af denne efterfølger, der blev udgivet samtidig med The Ring i Japan. Filmen mødte endda så meget kritik, at der blev lavet en ny efterfølger året efter kaldet The Ring 2, som en erstatning for Spiral, så selv folkene bag Spiral erkendte, at der var tale om et flop, der aldrig skulle være lavet. Hvis man holder af The Ring gør man dog klogt i ikke at se nogen af efterfølgerne. Hvor The Ring holdt sig til et simpelt plot med simple virkemidler, så vil Spiral for meget. Der er for mange historier, for mange dramatiske indlag og en fuldkommen latterlig afslutning. Det værste af det hele er næsten, at Spiral faktisk er baseret på bogen af samme navn, der er efterfølgeren til bogen The Ring, så det er sådan set fascinerende, at en forfatter kan skabe et univers med to så kontrastfyldte fortællinger, og det viser jo også bare, at alle bøger ikke egner sig til at blive filmatiseret. Man kan jo lige så godt være ærlig og sige, at denne film kun har fået adgang til det internationale marked, fordi der er tale om en efterfølger til The Ring, der satte gang i den udenlandske besættelse af japanske film, for hvis det havde været en enkeltstående film, så var den næppe blevet udgivet uden for Japan. Den har i sidste ende taget pladsen for mange andre gode japanske film, der fortjener en international udgivelse.
Favoritkarakter: Ryuji Plot: 2/10 Karakterer: 3/10 Skuespil: 5/10 Afslutning: 0/10 Det visuelle: 5/10 Overordnet karakter:

2/10

Spiral

Spiral

Spiral

Spiral

Total Page Visits: 199 - Today Page Visits: 1