Retribution

Original titel: Sakebi Instruktør: Kiyoshi Kurosawa År: 2006 Genre: Krimi, gys, mysterie Spilletid: 104 minutter
En række mordsager minder utroligt meget om hinanden, selvom de bliver begået af forskellige personer. Politimanden Yoshioka begynder dog at se sammenhængen, da han får besøg af et spøgelse, der samtidig knytter ham til de mystiske drab.
Kiyoshi Kurosawa har det med at lave eksperimentelle gyserfilm, og jeg synes, at dette er en af hans dårligste. Mest af alt fordi handlingen er præget af en stemning a la Twin Peaks, så det er mysteriegenren, der får overtaget på bekostning af en egentlig fortælling, og så er der lige det, at plottet minder for meget om hans film Cure fra 1997, hvor hovedpersonen ligeledes blev spillet af Koji Yakusho med den noget nær samme personlighed. Kurosawas film har det også med at sende et budskab og selvom man skal tolke meget, så giver det sig gradvist til kende, men tydeligt er det dog ikke, så for mange vil filmen være aldeles uforståelig og måske endda tilmed kedelig. Det, jeg har det sværest med, er Koji Yakusho, som spiller den samme usympatiske hovedrolle, som man er vant til at se ham i, og i længden bliver det bare trættende, når man tænker på at han er skuespiller, og han overtager simpelthen filmen så alle andre karakterer er personlighedsløse biroller i en historie drevet af et snævert plot. Der er alt for mange spørgsmål, der aldrig bliver besvaret, så man rent ud sagt skider på krimi-aspektet, og slutningen er godt nok bare bizar. På den positive side er der en række gode effekter og stunts, og skuespillerinden der spiller spøgelset er ret overbevisende - især grundet hendes evne til at holde øjnene stille uden at blinke.
Favoritkarakter: Spøgelset Plot: 6/10 Karakterer: 4/10 Skuespil: 7/10 Afslutning: 3/10 Det visuelle: 6/10 Overordnet karakter:

4/10

Retribution

 

Retribution

 

Retribution

 

Retribution

Total Page Visits: 240 - Today Page Visits: 1