Samurai I: Musashi Miyamoto

Original titel: Miyamoto Musashi Instruktør: Hiroshi Inagaki År: 1954 Genre: Historisk drama, samurai, romantik Spilletid: 93 minutter
I første kapitel af Hiroshi Inagakis samurai-trilogi følger man en ung Miyamoto Musashi, der sammen med sin ven Matahachi drager ud for at deltage i Slaget ved Sekigahara, hvilket forandrer begge deres liv på hver sin måde.
Eftersom dette er første kapitel i en film-trilogi, så fungerer den mest af alt som en slags forhistorie, der tager udgangspunkt i den virkelige samurai Miyamoto Musashis liv, dengang kan gik under navnet Shinmen Takezo. Dog er filmene baseret på Eiji Yoshikawas fiktive fortælling om Miyamoto Musashi, så det er sådan set kun plottet i hver enkelt film, der er autentisk, for de er generelt meget melodramatiske - særligt denne første i rækken, hvor skuespillet til tider virker meget kunstigt, altså klassisk 1950'er-agtigt, som man også kender det fra danske lystspil. Der sker generelt ikke så meget i denne film, og hele den træning, der omdanner Takezo til Musashi er fuldkommen udeladt, så man ikke rigtig fornemmer hans udviklingsproces før den uden videre er opstået. Jeg er ikke fan af skuespiller-valget, men jeg er glad for, at man valgte at tage chancen og filme i farver, for det giver bare et helt andet indtryk i forhold til eksempelvis De Syv Samuraier, der blev udgivet samme år. Man kan virkelig nyde de flotte kostumer, når de er i farver. Selvom det til tider er nemt at se, at der er tale om filmkulisser, så er de ikke desto mindre flotte, men det er de mange naturscener, der er mest betagende.
Favoritkarakter: Akemi Plot: 8/10 Karakterer: 7/10 Skuespil: 6/10 Afslutning: 7/10 Det visuelle: 8/10 Overordnet karakter:

7/10

Samurai I: Musashi Miyamoto

Samurai I: Musashi Miyamoto

Samurai I: Musashi Miyamoto

Samurai I: Musashi Miyamoto

Total Page Visits: 16 - Today Page Visits: 1