The Snow White Murder Case

Original titel: Shirayuki hime Satsujin Jiken Instruktør: Yoshihiro Nakamura År: 2014 Genre: Drama, mysterie, krimi Spilletid: 126 minutter
Da en ung kvinde bliver myrdet, bliver hendes kollega mistænkt for drabet, og inden hun overhovedet er blevet anholdt og sigtet, har alle dømt hende skyldig - primært på grund af den steppebrand af rygter, der spredes på internettet umiddelbart efter mordet.
Denne film er temmelig relevant - både nu, da den blev lavet og i fremtiden, for den tager udgangspunkt i internettet og viser, hvordan rygtespredning kan føre til fake news, hetz og en kollektiv tro på løgne. Dette skildres med brug af Twitter, som jeg selv aldrig har brudt mig om. Jeg synes det er et tåbeligt og unødvendigt fænomen, og derfor synes jeg også det er forvirrende og irriterende, at Twitter-opslag fylder så meget i filmen, især i begyndelsen. Men jeg forstår dog budskabet og brugen af det, for det er jo netop ment som en slags øjenåbner for folk, der skal se de problemer, som internettet fører med sig. Internettet er jo i virkeligheden en gigantisk landsby, hvor en fjer kan blive til fem høns, fordi folk tror på alt, hvad de læser, fordi de ikke kan opspore kilden til de oplysninger, de får. Så dette er jo faktisk en film, som alle burde se og lære noget af. Selvom filmen handler om et mord, så er mordet ikke det primære fokus, og det er virkelig interessant at sådan en forbrydelse kan blive skubbet i baggrunden og ikke længere virke spændende, fordi det pludselig bliver jagten på sandheden, der får førsteprioritet. Og sandheder er forskellige, for som filmen også belyser, så ser vi mennesker forskelligt på tingene og derfor oplever og gengiver vi dem også forskelligt, så handlingen er præget af såkaldte plot twists, der gradvis bringer seeren tættere på opklaringen af mordet. Og her er det ligeledes interessant, at man på intet tidspunkt følger politiets efterforskning, fordi politiet jo forsøger at forholde sig til beviser og dermed fakta. I stedet er det folkedomstolen, der udgør de medvirkende, og således får vi at se, hvorfor det er nødvendigt med et retssystem i en tid, hvor folk opfinder deres egne sandheder baseret på løgne.
Favoritkarakter: Yuko Plot: 9/10 Karakterer: 7/10 Skuespil: 8/10 Afslutning: 9/10 Det visuelle: 7/10 Overordnet karakter:

8/10

The Snow White Murder Case

The Snow White Murder Case

The Snow White Murder Case

The Snow White Murder Case

The Snow White Murder Case

Total Page Visits: 315 - Today Page Visits: 1