Suicide Club

Information

Billeder

Original titel: Jisatsu Saakuru

Instruktør: Sion Sono

År: 2001

Genre: Mysterie, krimi, gys

Spilletid: 99 minutter

Suicide Club

.

Suicide Club

.

Suicide Club

.

Suicide Club

.

Suicide Club

.

Suicide Club

.

Suicide Club

Handling

Da 54 skolepiger begår selvmord ved at springe ud foran et tog, vækker historien opsigt og en del mistanke hos politiet. Flere selvmord bliver registreret, og man finder ud af, at der åbenbart er tale om en klub, hvor medlemmerne tager livet af sig selv. Men hvem står bag denne klub, og hvem er medlem af den?

Min mening

Suicide Club er også kendt som Suicide Circle, hvilket er den originale japanske titel, som faktisk passer bedre, fordi Club beskriver konceptet, mens Circle er metaforen for dette. Filmen er kendt for at have en af de mest famøse åbningssekvenser blandt japanske gyserfilm, idet man ser intet mindre end 54 piger springe ud foran et tog så, blodet sprøjter på ret overdrevet vis.

Overordnet set er der virkelig mange groteske scener, som sætter sig i hukommelsen. Jeg vil dog ikke kalde filmen for en decideret gyser, for det er mere en krimi med et thriller-aspekt, hvor politiet forsøger at klarlægge årsagen til en selvmordsbølge. Og filmen blev faktisk lavet, imens Japan oplevede en selvmordsbølge, så man kan måske kalde det usmageligt at gøre selvmord til underholdning, mens det var et samfundsproblem, når selvmordene tilmed er skildret på så grafisk vis. Men Suicide Club kommer dog også med moraler og budskaber, selvom de er begravet så dybt, at de færreste nok bemærker dem, hvorved de fuldkommen bliver overset, fordi man som seer fortaber sig i det visuelle og mystiske.

Det er da også dette, der bærer filmen, og det fungerer langt hen ad vejen, indtil metaforerne bliver lidt for materialiserede og kører filmen ud på et sidespor, så den bliver mere underlig end uhyggelig. Jeg havde nok foretrukket noget klassisk japansk gys, hvor "det onde" var lidt nemmere at identificere, for vi kan alle blive enige om, at selvmord udløses af noget, og denne film gør ikke nok ud af at vise, hvem skurken er. De popkulturelle elementer er gennemgående, men ikke eksplicitte nok til at dette alene får skylden for at drive folk til selvmord, og hvis man kaster lys over faktorer, der driver folk til selvmord, så er det også ret misvisende kun at fokusere på dette.

Vurdering

Favoritkarakter: Kiyoko


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

7/10
Total Page Visits: 271 - Today Page Visits: 1