The Pass: Last Days of the Samurai

Information

Billeder

Original titel: Touge: Saigo no Samurai 

Instruktør: Koizumi Takashi

År: 2022

Genre: Historisk drama, samurai

Spilletid: 114 minutter

The Pass: Last Days of the Samurai

.

The Pass: Last Days of the Samurai

.

The Pass: Last Days of the Samurai


The Pass: Last Days of the Samurai

.

The Pass: Last Days of the Samurai


The Pass: Last Days of the Samurai

.

The Pass: Last Days of the Samurai

.

Handling

Efter at have åbnet landets grænser op for omverdenen gennemgår det japanske samfund voldsomme ændringer i løbet af 1800-tallet, hvilket resulterer i en borgerkrig, da samuraiklassen splittes i to. Mens den ene halvdel ønsker at bevare shogunatet, agter den anden derimod at overdrage den politiske magt til kejseren.

Min mening

Denne film er baseret på virkelige begivenheder, så den fungerer godt som en historielektion, idet den på troværdig vis skildrer fortiden og samuraiklassens fald på en forståelig måde. Der er en god balance mellem politisk dialog og kampscener, der ligeledes er gengivet på realistisk vis, men eftersom filmen netop er baseret på virkelige begivenheder, så ved man også, hvordan den vil ende.

Det er derfor ikke en særlig spændende film, men den er meget god til at give indsigt i, hvordan det japanske samfund fungerede, og hvordan dets borgere agerede før i tiden. Desværre er de markante samfundsændringer i denne tid ikke i fokus, så man derfor heller ikke rigtig kan forholde sig til kampen mellem samuraier. Man bliver blot kastet ind i en igangværende proces, som man ikke en gang ser blive bragt til en ende.

Filmen mangler altså generelt en begyndelse og en afslutning for at kunne blive betragtet som en selvstændig historie, der er en del af en større. Men det skyldes, at der kun fokuseres på en enkelt person fra den ene side, så man ikke får den store fortælling fortalt fra flere perspektiver, hvilket er en skam, når man har at gøre med en historisk hændelse, der havde betydning for en hel nation. I sådanne tilfælde bør man have et langt større karakterregister, ellers burde filme navngives efter den person, som den i realiteten handler om.

Moderne samuraifilm er desværre ikke så episke, men der er heldigvis gjort meget ud af kostumer og rekvisitter, ligesom manuskriptet er med til at skabe en illusion af, at handlingen foregår i fortiden. Skuespillet er som sådan også overbevisende, men når man ikke kommer ind på livet af personerne og lærer dem at kende, så forbliver de blot medvirkende, mens størstedelen virker som statister.

Vurdering


Favoritkarakter:
Matsuzo


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

6/10
Total Page Visits: 60 - Today Page Visits: 1