The Sun

Information

Billeder

Original titel: Taiyou

Instruktør: Yu Irie

År: 2016

Genre: Sci-fi

Spilletid: 129 minutter

The Sun

.

The Sun

.

The Sun

.

The Sun

.

The Sun

.

The Sun

.

The Sun

.

Handling

Da en virus udsletter størstedelen af menneskeheden, udvikler man en vaccine, der fører til, at der opstår en overlegen gren af menneskeracen kaldet Nox, som udkonkurrerer og dominerer over de mennesker, der ikke er immune over for den dødelige virus.

Min mening

Udgangspunktet for denne film er faktisk interessant og egentlig lidt sjovt at forholde sig til efter corona-krisen. Dog ville det have været fedt, hvis man havde fokuseret på at observere de to menneskegrupper, så man for alvor kunne beskue forskellene, der kun delvist kommer til udtryk, når man enkelte gange får indsigt i Nox-samfundet. I filmen følger man nemlig de "almindelige mennesker" kendt som Curio, og det gør bare det hele til den typiske dystopiske dommedagshistorie om fremtiden, hvor tilværelsen er et møgelendigt helvede, som ingen gider leve i, selvom de gør det.

Vi ser jo egentlig menneskeracens forfald, idet al moral, glæde og mening ved livet er forsvundet i behovet for at stå sammen og hænge fast i den sidste rest af fortidens minder. Dog er alle karakterer så irriterende eller usympatiske, at man har svært ved at holde med nogen, og da slet ikke "menneskeheden", der skildres som værende primitiv. Særligt fyren Tetsuhiko er en hysterisk møgunge, hvis skrigeflip fylder alt for meget, og han er blot et eksempel på, hvordan personerne ikke er i stand til at håndtere de følelser, de ellers må have så kære, da det er det eneste, der som sådan adskiller dem fra Nox, der er noget mere kyniske og så åbenlyst hjerteløse.

Det påpeges dog, at Curio-gruppen selv er skyld i deres forfald, hvilket er korrekt, da man jo ser, hvordan de destruerer deres eget samfund på forskellig vis ved at gå imod hinanden, selvom de godt nok undertrykkes af Nox-gruppen. Så selvom udgangspunktet egentlig er en virus, der har ført til en splittelse af menneskeracen, så er historien centreret om et mere antroplogisk tema. Det ville også have fungeret, hvis karaktererne var i stand til at skabe denne fortælling, men i sidste ende bliver det som at se små børn, der ikke kan enes, og derfor slås og skændes med hinanden.

Jeg tvivler gevaldigt på, at det menneskelige overlevelsesinstinkt er så barnligt, for det siger vist mere om japansk kultur og klanmentalitet. Man kan sige meget negativt om Nox-gruppen, der jo tydeligvis skal forestille at være skurken, men de er nok snarere ment som menneskets næste evolutionære skridt, hvor harmoni opstår, fordi der ikke eksisterer konflikter. Det er på samme tid en smuk og trist verden, men det bliver lidt fjollet, når folk ikke kan tåle sollys og derfor bare er en parodi på vampyrer.

Vurdering


Favoritkarakter:
Yuu


Plot: 


Karakterer:


Skuespil:


Afslutning:


Det visuelle:


Overordnet karakter:

6/10
Total Page Visits: 142 - Today Page Visits: 1